Marcel Ciolacu aruncă bomba despre discuțiile premierului Cîțu pe PNRR: PSD ameninţă cu greva parlamentară!

Marcel Ciolacu susţine că premierul Cîţu l-a sunat să vorbească despre Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă după ce a fost presat de comisarii europeni în acest sens.

16 mai 2021, 21:55
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre discuțiile premierului Cîțu pe PNRR: PSD ameninţă cu greva parlamentară!

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre discuțiile premierului Cîțu pe PNRR. Întrebat ce urmează să vorbească cu premierul, liderul PSD a reiterat ideea că social-democraţii vor intra în grevă parlamentară dacă PNRR nu este prezentat în Parlament.

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre discuțiile premierului Cîțu pe PNRR: PSD ameninţă cu greva parlamentară!

„Am avcut mai multe zile discuţii cu comisari europeni. Doamna preşedinte mi-a răspuns la scrisoare, mi-a dat şi dreptate că PNRR să fie dezbătut în Parlament, nu neaparat să fie un vot. Nu ţinem neapărat să fie votat, dar el trebuie cunoscut, mai ales că PSD este cel mai mare partid din România şi are peste jumătate din administraţiile publice locale. Apelul (lui Cîţu, n.r.) a fost în urma comisarilor europeni şi a preşedintelui Comisiei. A rămas că ne vom vedea să stăm de vorbă vizavi de PNRR. A rămas că mâine stăm de vorbă şi stabilim.

Eu cu domnul Cîţu stabilesc principiile. Este exclus să nu vină cu el în Parlament. Eu am anunţat foarte clar: dacă se merge cu PNRR fără să fie prezentat şi fără să avem o discuţie foarte serioasă cu privire la mecanismele de acces la fonduri, PSD va intra în grevă parlamentară. Mi s-a spus (la Comisia Europeană, n.r.) că a mai existat situaţia din România cu privire la opoziţie în Polonia. Au intervenit comisarii şi acum au un PNRR în consens”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD a mai precizat că va trimite specialiştii PSD să discute cu guvernanţii despre principiile şi mecanismele pe care se bazează PNRR.

De altfel, liberalii și-ar doi ca nouă miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) să fie alocate pentru infrastructura de transport, câte patru miliarde pentru mediu și educație și trei miliarde pentru agricultură.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a prezentat stadiul elaborării Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR) în şedinţa de luni a conducerii partidului, precizând că negocierile în coaliţia guvernamentală continuă, dar este optimist că România va depune documentul în termenul stabilit la nivel european.

Citește continuarea aici: PNL vrea să dea 4 miliarde de euro pentru educaţie din PNNR. Cei mai mulţi bani, la Transporturi
 


loading...
Partenerii noștri