Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei: „Asta nu s-a discutat în cadrul PSD”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți că social-democrații încă nu au discutat în partid măsura propusă de PNL privind eliminarea impozitelor pentru pensiile de sub 3.000 de lei.

16 mai 2023, 13:29
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei: „Asta nu s-a discutat în cadrul PSD”
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei: "Asta nu s-a discutat în cadrul PSD”

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei. Mai mult, Marcel Ciolacu a subliniat că în aceste momente, PSD vrea să pună la punct programul de guvernare și consideră că prioritară este împuținarea numărului de ministere.

Citește și Marcel Ciolacu (PSD) promite că va reduce numărul de ministere și cel al secretarilor de stat

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre eliminarea impozitului pentru pensiile sub 3.000 de lei

„Asta nu s-a discutat în cadrul PSD, ci în cadrul PNL. Am convenit cu domnul președinte PNL ca după ce vom creiona programul de guvernare și atunci vom prezenta viziunea noastră asupra impozitării pensiilor sub 3.000 de lei”, a declarat Marcel Ciolacu, înainte de ședința PSD.

Chiar dacă mai este foarte puțin timp până când va avea loc rotativa guvernamentală, liderii coaliției nu au reușit să se înțeleagă asupra noului program de guvernare și vin cu proiecte separate.

Nici până în aceste momente, PNL și PSD nu au un program de guvernare comun de la 1 iunie, atunci când conducerea Executivului va fi preluată de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Între timp, partidele politice se întrec separat în promisiuni precum scutirea de taxe a pensiilor mai mici de 3.000 de lei, ieftiniri la alimente și chiar majorări de salarii.

Surse guvernamentale afirmă faptul că principalul motiv al neînțelegerilor dintre liberali și social-democrați este taxarea. Tensiuni sunt și în discuțiile privind împărțirea ministerelor viitorul Cabinet condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Săptămâna aceasta coaliția de guvernare urmează să aibă o ședință în care trebuie să stabilească ultimele detalii legate de rocada guvernamentală, însă până atunci luni și marți, în cadrul fiecărui partid, dar și între liderii acestora au loc negocieri intense.

Cât despre programul de guvernare de la 1 iunie, PNL anunță, printr-un proiect separat de PSD, că susține sistemul de pensii bazate pe contributivitate, scutirea de impozit pentru cele mai mici de 3.000 de lei, dar și stimulente pentru cei care vor să lucreze și după pensie.

Mai mult, în ceea ce privește salariile românilor liberalii au subliniat că doresc reducerea contribuțiilor CAS și eliminarea supraimpozitării pentru cei care lucrează part-time, iar cei care au un al doilea loc de muncă să fie scutiți de taxe.

Citește și EXCLUSIV Marcel Ciolacu îl dă afară pe Nicolae Ciucă de la Palatul Victoria: „Categoric se întâmplă până la 1 iunie. Avem un acord politic pe care îl respectăm”