Marcel Ciolacu (PSD) promite 10% din PIB pentru investiţii. „Provocările sunt reducerea inflaţiei, creşterea puterii de cumpărare şi creşterea investiţiilor”

Odată cu rotativa, deci cu trecerea premierului PSD - Marcel Ciolacu în locul celui de la PNL - Nicolae Ciucă, numărul de ministere va fi redus. Liderul PSD a anunţat şi creşterea investiţiilor la 10% din PIB.

16 mai 2023, 13:20
Marcel Ciolacu (PSD) promite 10% din PIB pentru investiţii. „Provocările sunt reducerea inflaţiei, creşterea puterii de cumpărare şi creşterea investiţiilor”

„Provocările cele mai mari sunt reducerea inflaţiei, creşterea puterii de cumpărare care am dori să ajungă la 8,22%, creşterea investiţiilor. Dacă în acest an am venit cu 7,2% creştere investiţii, ne-am dori să atingem pe anul viitor 10% din PIB şi cu investiţii, scheme de ajutor în zona produselor alimentare şi de construcţii, astfel încât să încercăm să diminuăm acest deficit de balanţă comercială care s-a mărit foarte mult în ultima perioadă”, a declsarat Marcel Ciolacu.

Protestele românilor s-au făcut auzite, în cele din urmă. Astfel, alianța PSD + PNL + UDMR este nevoită să dea afară din personalul de partid angajat în funcții-cheie.

Iată anunțul lui Marcel Ciolacu:

  • Azi, conducerea PSD a primit un mandat de negociere privind numărul de ministere;
  • Toate negocierile cu ceilalți copreședinți de coaliție vor fi axate pe oamenii care vor ocupa pozițiile de ministru. Dorim un guvern performant, cu oamenii potriviți;
  • Colegii ne-au dat un mandat de a avea o discuție cu fiecare ministru după constituirea noului guvern pentru a face o analiză cu președintele PNL Nicolae Ciucă în ce privește numărul secretarilor de stat. Azi colegii mei au dat mandat pentru reducerea numărului de ministere, de secretari de stat și de agenții guvernamentale;
  • Ne-am dori ca anul viitor să ajungem la 10% din PIB pentru investiții.

Și Sorin Grindeanu, fost premier, actual ministru la MT, a cerut un guvern mai suplu

În urmă cu câteva zile, ministrul Transporturilor de la PSD, Sorin Grindeanu, a cerut, de asemenea, reducerea numărului de ministere.

„Eu cred că odată cu noul guvern trebuie să fie mai puţin ministere, nu doar secretari de stat. Ăsta este un lucru pe care i l-am spus şi lui Marcel Ciolacu, şi lui Nicolae Ciucă, şi lui Kelemen Hunor. Este punctul meu de vedere că sunt prea multe ministere, nu doar secretari de stat. Şi dacă tot vrem să începem să facem ceva, dincolo de reducerea numărului de secretari de stat, trebuie redus şi numărul de ministere. E punctul meu de vedere şi îl spun public, l-am spus şi colegilor mei. Nu cred că sunt singurul care crede acest lucru.

Pot să dau exemple, dar s-ar supăra colegi de ai mei din Guvern dacă aş da un exemplu sau altul acuma de cum s-ar putea comasa anumite ministere, dar e absolut necesar, fără niciun fel de discuţii. Şi nu doar secretari de stat. Subliniez, trebuie să se comaseze ministere, să fie mai puţine”, a declarat Sorin Grindeanu.