Marcel Ciolacu aruncă bomba în cazul baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu! „E o cloacă! Eu n-am văzut în viaţa mea atâţia bani”

Premierul Marcel Ciolacu intervine în scandalul care a cutremurat Vasluiul și pe baronii locali care încă mai cred că fac legea în județele pe care le conduc. Șeful Guvernului a vorbit luni seară despre cazul lui Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Județean Vaslui, exclus din PSD după ce a fost prins în timp ce lua mită suma de peste 1,2 milioane de lei pentru a favoriza un contract de modernizare a unui drum din județul pe care l-a condus mai bine de un deceniu.

25 sept. 2023, 22:04
Marcel Ciolacu aruncă bomba în cazul baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu! „E o cloacă! Eu n-am văzut în viaţa mea atâţia bani”
Marcel Ciolacu aruncă bomba în cazul baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu!

Marcel Ciolacu aruncă bomba în cazul baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu! Premierul României a subliniat că nu a văzut în viaţa sa atâţia bani la un loc şi mărturisit că nu a crezut vreodată că o să mai vadă la televizor astfel de cazuri care nu fac cinste niciunui om.

Citește și VIDEO Amanta lui Dumitru Buzatu, leșin în timpul flagrantului. Ce implicare a avut „diva județului” în mita primită de baronul de Vaslui

Marcel Ciolacu aruncă bomba în cazul baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu!

„Eu nu am văzut în viaţa mea atâţia bani la un loc. Niciodată. Aţi văzut reacţia partidului, a fost una corectă, în mai puţin de 24 de ore partidul a reacţionat după ce a văzut comunicatul DNA-ului, vorbim de un flagrant, deci lucrurile sunt clare din punctul meu de vedere. Pe de altă parte, fiecare are dreptul să se apere. Îmi pare rău prin ce trece familia domniei sale, dar este o faptă care eu credeam că nu am să o mai văd la televizor, indiferent de cine ar fi implicat”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3 CNN.

Liderul PSD a ținut să precizeze că în acest caz, s-a depăşit total realitatea românească și a transmis că speră ca astfel de cazuri să nu se repete.

„Nu am crezut că şi la această vârstă pe care o are domnul Buzatu se mai poate apleca la un astfel de lucru. (…) Eu nu am văzut altceva la televizor, şi din atitudinea domnului Buzatu, decât faptul că nu mai era în lumea reală”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat ce  poate să facă un partid pentru a exclude astfel de oameni din viaţa publică, premierul a răspuns: „Din punctul meu de vedere, nicio persoană nu trebuie să stea într-o funcţie administrativă, locală sau centrală, mai mult de două mandate. (…) Încet-încet, poate e în firea omului, te îndepărtezi de realitate. Eu nu am văzut altceva la televizor şi din atitudinea domnului Buzatu decât faptul că nu mai era în lumea reală. (…) Au rămas foarte puţini. Ce pot să promit foarte clar e ceea ce am făcut şi la alegerile trecute. Nimeni care are o problemă penală nu va candida din partea PSD, nimeni care este trimis în judecată nu se va regăsi pe listele PSD. E prima măsură. Apoi voi încerca cu toţi cei care sunt de foarte mult timp în funcţii administrative să avem o discuţie să încercăm să se orienteze către alte provocări”.

Citește și EXCLUSIV Victor Ponta dă verdictul în cazul șpăgarului Dumitru Buzatu, prins în flagrant în timp ce lua mită 1,25 milioane de lei: „Trebuie să stea la închisoare mulți ani și să fie dat exemplu, ca altora să le fie frică”