Marcel Ciolacu aruncă bomba. PSD vrea alegeri anticipate. „Nu cred că e o catastrofă. Vedem asta şi în Bulgaria”

Preşedintele PSD exclude varianta susţinerii a unui Guvern minoritar PNL deoarece vrea organizarea de alegeri anticipate. Dacă Executivul condus de Florin Cîţu va pica la moţiunea de cenzură şi nu este posibilă formarea unei alte formule guvernamentale, Marcel Ciolacu susţine că organizarea unui scrutin înainte de termen nu este "o catastrofă".

18 iun. 2021, 11:05
Marcel Ciolacu aruncă bomba. PSD vrea alegeri anticipate. „Nu cred că e o catastrofă. Vedem asta şi în Bulgaria”

Marcel Ciolacu a afirmat că exclude ca social-democraţii să susţină din Parlament un Guvern minoritar PNL în cazul în care moţiunea de cenzură va trece.

„PSD e cel mai mare partid din România. Mai mult, a şi câştigat alegerile. Mă vedeţi pe mine cumva că vom susţine vreodată să rămână doamna Turcan sau Cîţu într-un guvern minoritar? Vă spun că nu. (…)

Când avem o Românie normală, așa a promis dl. Iohannis, și încalci spiritul Constituției și iei dreptul celor care au câștigat alegerile să facă propunerea de premier trebuie să-ți asumi și consecințele. Nu cred că e o catastrofă pentru prima oară după 30 de ani să avem şi alegeri anticipate. Vedem asta şi în Bulgaria. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament și modificate.

PSD nu e angrenat într-un joc politic care priveşte alt partid. Ne interesează soarta românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul PSD Timiş.

Preşedintele PSD a dat exemplul Bulgariei, unde vor fi organizate alegeri anticipate în 11 iulie, deoarece a eșuat și a treia încercare de a forma un Guvern de către partidele care s-au clasat primele la alegerile din 4 aprilie.

Cât despre acuzaţiile potrivit cărora social-democraţii au făcut alianţe „cu diavolul”, atunci când au format Guvernul PSD-PDL, Marcel Ciolacu a afirmat că social-democraţii îşi asumă trecutul.

„Au făcut alianţe singur sau cu Băsescu? Care e diavolul? Ia uitaţi-vă la istorie şi vedeţi cine a fost diavolul. Nu suntem ipocriţi. Ne asumăm trecutul”, a spus liderul PSD.

Referitor la moţiunea de cenzură, Marcel Ciolacu a afirmat că negociază cu mai mulţi parlamentari „şi angrenaţi în arcul guvernamental şi altă formaţiune care este în Opoziţie, grupul minorităţişor şi neafiliaţi”.

Citeşte şi: Vouchere pentru părinţii care vor să îşi trimită copiii la grădiniţă! Anunţul făcut de Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, despre numirile şefilor de la TVR şi Radio declarate neconstituţionale. „E inadmisibil”

„E inadmisibil. Ani de zile să acuzi PSD că a făcut abuzuri, că a schimbat oameni, să vii să îţi creezi o majoritate a perdanţilor şi să intri şi încălcând regulamentele Senatului şi să faci abuziv aceste schimbări. Şi TVR şi Radioul public fac parte din statul de drept, alături de CCR, Avocatul Poporului, CNA. Exact acuzele pe care ni le aduceau Barna, Orban şi Klaus Iohannis. Exact acele lucruri de care ne acuzau pe noi le-au făcut acum total abuziv.

Aşteptăm decizia în ceea ce priveşte Avocatul Poporului. Decizia CCR a fost în unanimitate”, a amintit Marcel Ciolacu.

„Ne dorim ca aceste instituţii să fie conduse de nişte profesionişti. Am avut un proiect de lege al PSD astfel încât să se facă o delimitare între directorii generali şi preşedinţii televiziunii şi a radioului public. Credem că aceasta este o abordare corectă

PSD e o minoritate în Parlament şi nu poate să treacă aceste legi”, a adăugat liderul PSD.

Citeşte şi: România se confruntă cu o problemă gravă. Avertismentul transmis de PSD: Copiii românilor s-au născut mai mult în străinătate decât în ţară. Ciolacu: E un declin al populaţiei!


loading...
Partenerii noștri