Marcel Ciolacu: ”Este un derapaj evident de la democrație. Aștept să fim invitați primii la Cotroceni”

Liderul PSD susține că democrații vor folosi toate armele constituționale și juridice pentru a apăra voturile românilor de la alegerile parlamentare. Marcel Ciolacu a precizat că propunerea PSD rămâne medicul Alexandru Rafila.

09 dec. 2020, 21:24
Marcel Ciolacu: ”Este un derapaj evident de la democrație. Aștept să fim invitați primii la Cotroceni”

Marcel Ciolacu susține că PSD va folosi toate pârghiile constituționale și juridice pentru a apăra voturile românilor. La alegerile parlamentare organizate pe 6 decembrie a ieșit câștigător PSD.

Citește și: Florin Cîțu, propunerea de premier din partea PNL: ”Vrem majoritate parlamentare mai repede!”

”Este un derapaj evident de la democrație, o să folosim toate armele constituționale și juridice de a apăra voturile românilor din 6 decembrie. Vom folosi toate pârghiile noastre de a apăra voturile românilor și acest derapaj de la democrația unui stat european. Nu am cuvinte să mă exprim. Ceea ce se întâmplă acum, nu se întâmplă în nicio țara europeană. Vedem această rușine de propunere, noi vorbim de groparul economiei românești, vorbim de artizanul la 25 de miliarde împrumutate de România” , a declarat Marcel Ciolacu la Romania Tv.

”Propunerea noastră române foarte clară, mâine o să cer votul colegilor mei. Este domnul Alexandru Rafila. Să vezi cum își împart ei ministerele, nu au înțeles nimic din voturile românilor. Am pus o condiție foarte clară, respectăm constituția dacă PSD va fi primul partid la Cotroceni. Noi reprezentăm voturile a sute de milioane de oameni” , a explicat liderul PSD.

Marcel Ciolacu a precizat că președintele României nu a contactat până la acest moment PSD. Democrații așteaptă să fie chemați primii la Palatul Cotroceni pentru consultări cu privire la următorul premier al României. De asemenea, Ciolacu a menționat că președintele Iohannis este obligat să îl desemneze premier pe Alexandru Rafila.

Marcel Ciolacu

”Nu am avut niciun contact cu domnul Iohannis. Aștept să fim invitați primii, conform Constituției României, la Cotroceni. Domnul Iohannis este obligat să îl desemneze pe domnul Rafila prim-ministru. Este cel mai bun specialist din România în ceea ce privește gestionarea pandemiei, dânsul ( nr. Klaus Iohannis)  este obligat să îl desemneze pe domnul Rafila. Dacă nu suntem chemați primii înseamnă că este o sfidare la adresa românilor” , a declarat Marcel Ciolacu.