Marcel Ciolacu, atac dur la adresa premierului Cîțu: ”Este inuman să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră”

Marcel Ciolacu a anunțat că reprezentanții PSD se vor întâlni cu liderii principatelor sindicate din țară, pentru a se consulta cu privire la bugetul național, pe care urmează să îl prezinte miercuri, 27 ianuarie.

25 ian. 2021, 15:50
Marcel Ciolacu, atac dur la adresa premierului Cîțu: ”Este inuman să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră”

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa premierului Cîțu. Liderul PSD susține că austeritatea lui Florin Cîțu este o minciună și este inuman și umilitor ca salariul minim să fie majorat cu 25 de bani pe oră, într-o țară unde jumătate dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar.

De asemenea, Marcel Ciolacu susține că guvernul condus de Florin Cîțu nu a mărit alocațiile copiilor, nu a mărit salariile și pensiile și nu a ajutat firmele locale. iar românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării.

Citește și: Creşterea pensiilor, o necunoscută în bugetul 2021. „Priorităţile sunt investiţiile şi sănătatea. Suntem în continuare în pandemie”

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa premierului Cîțu.

”Mâine ne vom întâlni cu liderii principalelor confederații sindicale din țară pentru a ne consulta asupra principiilor pe care construim bugetul național alternativ, precum și pe indicatorii macroeconomici.

Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicaliști strigă de la începutul anului în stradă. Că austeritatea lui Cîțu este o minciună! Că este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar, iar prețurile alimentelor și energiei au explodat! Că împrumuturile aberante ale guvernaților s-au scurs în buzunarele clientelei de partid, la populație și firme neajungând nimic!

Nu au vrut să mărească alocațiile copiilor. Deși Germania, de ex., exact asta a făcut anul trecut, iar acum, în America, președintele Biden vrea să dea între 3.000 si 3600 de dolari pe an pentru fiecare copil.

Nu au mărit salariile și pensile conform legii. În schimb, prietenii puterii s-au îmbogățit din tunurile cu măști, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tablă, vezi Baronul de la Iași cercetat de DNA!

Nu au ajutat firmele locale. România a avut cel mai slab răspuns fiscal anti-pandemie din Europa. Doar promisiuni electorale, în realitate sprijinul concret nici măcar acum nu a ajuns la firmele afectate!

Românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării. Bani sunt și nu doar pentru clientela puterii!

Vom prezenta miercuri varianta noastră de buget, care demonstrează că sunt bani pentru a mări veniturile românilor și a ajuta masiv economia! Vom arăta că sănătatea poate și trebuie finanțată suplimentar! Vom explica românilor cum România se poate dezvolta prin stimularefinanciară și nu prin austeritate fiscală!”, a spus Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.