Marcel Ciolacu, atac virulent la Ludovic Orban: „Cine se crede, Ludovic al XIV-lea, Ceauşescu?”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a criticat miercuri reacţia premierului Ludovic Orban cu privire la decizia CCR referitoare la transportul de persoane.

29 ian. 2020, 19:07
Marcel Ciolacu, atac virulent la Ludovic Orban: „Cine se crede, Ludovic al XIV-lea, Ceauşescu?”

„A luat în unanimitate decizia CCR. Cum îţi permiţi tu, chiar dacă eşti prim-ministru să comentezi o decizie a CCR, despre ce stat de drept vorbim? Tot ce ne-au vândut în ultimii trei ani jumătate este fals şi a fost o minciună. Cine se crede Ludovic Orban? Ludovic al XIV-lea care spune ‘statul sunt eu’? Cine este el? (…) Cum poţi să fii atât de meschin? (…) Cum poţi în România în 2020 să-ţi doreşti să dispară Opoziţia? Despre ce democraţie vorbim? Cine este? Ceauşescu? Nu vedeţi că i s-a urcat la cap, nu mai e coerent. CCR a hotărât astăzi că (…) este neconstituţional ce ai făcut, omule, opreşte-te!„, a spus Ciolacu, la Antena 3.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, despre moţiunea de cenzură: „Este cea mai gravă criză de abuz de putere”

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că nu este de acord cu decizia Curţii Constituţionale, care a admis sesizarea PSD asupra proiectului în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

Citeşte şi Râsete şi aplauze în timpul discursului lui Ludovic Orban din Parlament. Ce greşeală a făcut premierul

Nu sunt de acord cu decizia Curţii. Asta nu înseamnă că nu o să căutăm soluţii pentru a rezolva problemele, chiar în condiţiile în care Curtea Constituţională, după părerea mea, trebuia să ţină cont de diferenţa între ordonanţă de urgenţă, pe care nimeni nu a văzut că este neconstituţională şi nimeni nu a văzut că generează efecte extrem de negative pentru copiii, rudele şi părinţii noştri printr-un transport public total neadecvat şi prin care nu se poate conferi siguranţă şi confort. Noi am găsit o soluţie pentru a rezolva aceste probleme. Văd că în privinţa analizei CCR practic validează ordonanţa de urgenţă care a fost clar neconstituţională şi care provoacă efecte extrem de negative în viaţa societăţii„, a spus Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea PSD asupra proiectului pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea. De asemenea, CCR a admis şi sesizarea PSD asupra proiectului referitor la Institutul Naţional al Magistraturii, pentru care Guvernul Orban şi-a asumat, de asemenea, răspunderea.