Marcel Ciolacu, despre moţiunea de cenzură: „Ne lipsesc cinci-şase voturi. Minoritățile nu votează de frică”

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri seara, că lipsesc 5-6 voturi pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament şi a susţinut că există negocieri cu parlamentari care vor să se afilieze grupului social-democrat.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 19:05
Marcel Ciolacu, despre moţiunea de cenzură: „Ne lipsesc cinci-şase voturi. Minoritățile nu votează de frică”

„Niciunde în Europa, în acest moment, nu şi-a permis nicio putere să modifice legile electorale cu aşa de puţin timp înaintea alegerilor, indiferent de ce alegeri vorbim. În cazul de faţă vorbim de alegerile locale. Nimeni până acum în România în cei 30 de ani de democraţie, consideraţi totuşi puţini ca şi democraţie, nu şi-a permis cu un guvern în funcţie de interesele proprii să vină cu modificări la legile electorale. Este cea mai gravă criză de abuz de putere. (…) Mâine vom depune moţiunea de cenzură şi la prânz vom face Biroul permanent reunit pentru programul de citire a moţiunii. (…) În jur de 5-6 voturi lipsesc în acest moment”, a spus Ciolacu, la Antena 3.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, preşedinte interimar PSD: „Dacă Orban nu ar fi laş, ar recunoaşte că practica asumărilor este un abuz”

Marcel Ciolacu a mai spus sunt parlamentari care vor să se afilieze grupului PSD şi că încă se negociază cu aceştia.

„Vom vedea adevăratul recensământ după ziua de luni când parlamentarii vor veni sau vor face solicitări de afiliere la Biroul permanent pentru a se lua de afiliere către un grup parlamentar. Sunt parlamentari cu care am stat de vorbă şi doresc să se afilieze grupului PSD. (…) Eu sunt optimist că această moţiune de cenzură va trece”, a mai spus preşedintele interimar al PSD.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Aştept moţiunea de cenzură cu indiferenţă, nu va trece”