Marcel Ciolacu atacă PNRR: „Nu se poate totul din pixul lui Ghinea, nicăieri în Europa nu există aşa ceva”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi-a continuat luni seria de atacuri la adresa PNRR şi a ministrului Ghinea, dar nu a uitat nici de premierul Cîţu, pe care îl acuză că s-a împrumutat nejustificat de mult şi la dobânzi uriaşe.

28 iun. 2021, 19:55
Marcel Ciolacu atacă PNRR: „Nu se poate totul din pixul lui Ghinea, nicăieri în Europa nu există aşa ceva”

„Ai făcut cele mai mari împrumuturi din UE, ai făcut cea mai mică inserție de capital în economie – 2,4 din PIB – împrumuturi cu dobânzi de 10 ori mai mari decât UE, Germania a luat împrumuturi pe negativ ca să înțelegem proporția. Ai ajuns la aproape două miliarde de euro dobânzi anuale, cu o datorie publică imensă”, a afirmat Ciolacu.

O altă nemulțumire a lui Marcel Ciolacu este faptul că România nu a obținut niciun ban prin PNRRR pentru irigații.

„Cum să vii de la Bruxelles pe PNRR cu zero euro pe irigații”, a exclamat președintele PSD.

Totodată,  Ciolacu a dezvăluit că a vorbit cu premierul Spaniei și l-a felicitat pentru că i-a fost aprobat PNRR de către Comisia Europeană.

„În Spania deja vine avansul. Nu se poate totul din pixul lui Ghinea, el hotărăște ce și cum. Niciunde în Europa nu există așa ceva. De ce ne împrumutăm? Două state au depus pentru împrumut: România și Italia, Italia având altă filosofie și altă coerență”, a conchis Marcel Ciolacu la TVR.

Marcel Ciolacu: „E posibil ca marți să treacă această moțiune de cenzură”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, spune că parlamentarii social-democrați, cu excepția unuia care suferă de o boală incurabilă, vor fi prezenți marți la votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

„Noi avem o posibilă singură lipsă – un deputat care are o boală incurabilă într-o fază foarte avansată – dar şi el încearcă să ajungă la vot. Am înţeles de la colegii de la AUR că sunt cu toţii prezenţi. Categoric, deja au anunţat cei neafiliaţi că vor susţine moţiunea, vor fi voturi şi de la grupul minorităţilor şi ne mai trebuiesc voturi din zona actuală a acestei puteri.

Ţinând cont că 70% dintre români consideră că suntem într-o direcţie greşită, sunt ferm convins că există şi parlamentari din actuala putere care consideră că suntem în direcţia greşită şi sperăm că voteze această moţiune. Poate domnul Orban  ne face surpriză şi îndeamnă anumiţi colegi să voteze această moţiune, nu neapărat ţinând cont de lupta lor politică internă. Poate face un act patriotic şi scapă această ţară de…”, a afirmat Ciolacu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi-a publicat declaraţia de avere. Preşedintele nu mai face bani din chirii, dar are o altă sursă mare de venituri