Marcel Ciolacu, avertisment despre criza COVID-19. „Mai avem o săptămână şi sistemul sanitar se blochează. Situaţia devine tragică”

Marcel Ciolacu a declarat, luni, că şi-a dorit un pact pentru sănătate de la preşedintele Klaus Iohannis, însă nu a primit niciun răspuns în acest sens. Liderul PSD avertizează că "mai avem o săptămână şi sistemul sanitar de blocheată", moment în care "situaţia din România devine tragică".

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 18:55
Marcel Ciolacu, avertisment despre criza COVID-19. „Mai avem o săptămână şi sistemul sanitar se blochează. Situaţia devine tragică”

„Noi nu dorim să ne unim să depăşim această criză. Sunt aceste dispute care vor continua. Eficienţa Guvernului o vedem şi pe aceasta. Eu am dorit un pact pentru sănătate de la preşedinte. N-am primit încă răspuns. Fiecare dintre noi are dreptul de a greşi şi de a se îndrepta.

Situaţia din România devine tragică. Trebuie să fim corecţi şi să vedem ce ar putea să ne ajută să depăşim această situaţie. Trebuie să vedem în primul rând care sunt urgenţele şi să lăsăm specialiştii să comunice şi să retragem politicienii măcar în ceea ce priveşte pandemie. Mai avem o săptămână şi sistemul sanitar se blochează. Asta spun specialiştii”, a mai spus liderul PSD, la postul B1 Tv.

Marcel Ciolacu, solicitare de urgenţă pentru un pact pe sănătate: S-a ajuns prea departe! Suntem la limita unui dezastru sanitar!

Şi săptămâna trecută, Marcel Ciolacu i-a cerut lui Klaus Iohannis să cheme toate partidele în vederea creării unui pact pentru sănătate. De asemenea, şeful PSD atrage atenţia că suntem la limita unui dezastru sanitar.

„S-a ajuns prea departe! Suntem la limita unui dezastru sanitar! România nu-și mai permite un președinte care, în permanență, să divizeze societatea, să împartă românii în buni și răi, în peneliștii buni și restul, toți ceilalți, răi și vinovați!
Iohannis trebuie să renunțe la aura de „Otto cel Mare” și să cheme URGENT toate partidele la consultări, alături de cei mai buni specialiști pe sănătate pe care îi are România.

Este nevoie rapid de un PACT PENTRU SĂNĂTATE, pe care toate partidele să și-l asume ferm. Este nevoie să punem rapid capăt haosului care a cuprins sistemul de sănătate. Viața oamenilor trebuie salvată, nu ignorată!
Pentru că, după alegeri, domnule Iohannis, pentru mulți dintre români va fi deja prea târziu!”, a declarat Marcel Ciolacu, prin intermediul contului personal de Facebook.

Luni, 26 octombrie, a fost înregistrat un număr record de pacienţi la ATI. Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat că 823 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 sunt internaţi la Terapie Intensivă. O altă raportarea îngrijorătoare se referă la numărul cazurilor noi a ajuns la 2844 după efectuarea a 8.700 de teste în ultimele 24 de ore. Alte 79 de persoane infectate cu virusul SARS-COV2 au murit.

BILANŢ coronavirus 26 octombrie. 823 de pacienţi la ATI şi 79 de morţi de COVID. Peste 2.800 de cazuri noi la 8.700 de teste