Marcel Ciolacu, avertisment terifiant despre evoluţia COVID. „Se va bloca tot sistemul sanitar. ATI-urile vor fi iar pline şi vor muri oameni”

Marcel Ciolacu a criticat în termeni duri Guvernul Cîţu pe motiv nu a luat măsuri de prevenţie pentru al treilea val al epidemiei de coronavirus. Preşedintele PSD a avertizat că întreg sistemul sanitar s-ar putea bloca din cauza creşterii numărului de infecţii virusul SARS-COV-2.

18 mart. 2021, 19:33
Marcel Ciolacu, avertisment terifiant despre evoluţia COVID. „Se va bloca tot sistemul sanitar. ATI-urile vor fi iar pline şi vor muri oameni”

Marcel Ciolacu, liderul social-democraţilor, a declarat, joi, în direct la România TV, că autorităţile nu testează în masă pentru a descoperi focarele.

„Marea noastră problemă este că nu suntem la primul val. Suntem la al treilea val. La primul val s-au fâstâcit. Au găsit explicaţii. N-am fost pregătiţi, dar se ştia statistic că va veni acest al treilea val şi iarăşi noi nu suntem pregătiţi. Acum s-a trezit prim ministrul să-i ceară ministrului Sănătăţii un raport cu acţiunile Ministerului Sănătăţii din ultimele luni.

În loc să acţionăm şi să facem prevenire, să testăm, spunem asta de un an de zile: numai prin testare poţi descoperi eventualele focare, ca să poţi să acţionezi ca să nu ajungem la carantină sau la lockdown. Iarăşi s-au scos 100 de paturi de la ATI. Acum ne chinuim să le reînfiinţăm. Nu ştiam că vine valul trei? de ce le-am scos?”, a afirmat Marcel Ciolacu, în direct la România TV.

Preşedintele PSD susţine că pandemia nu poate fi ţinută sub control fără ca populaţia să fie testată.

„Vaccinarea nu este prevenţie. Cât timp nu facem prevenţie şi nu testăm în masă, nu vom stăpâni această pandemie. Se va bloca tot sistemul sanitar. ATI-urile vor fi iar pline şi vor muri oameni.

Dacă economic ne vom redresa peste 3-5 ani, când vom scăpa de ei de la guvernare, dar viaţa oamenilor nu ne-o dă nimeni înapoi”, a spus Ciolacu.

Preşedintele PSD a lansat un atac virulent la adresa Guvernului condus de Florin Cîţu pe motiv că „nu a înţeles că prioritatea numărul unu a României este depăşirea acestei pandemii”.

„Nu putem să ne redresăm economic până nu depăşim această pandemie.

Constatăm cu toţii ce se întâmplă. Viaţa noastră se scumpeşte pe zi ce trece. Cursul euro e iarăşi scăpat de sub control. Carburanţii s-au scumpit. Va fi o scumpire pe orizontală pe un buget de austeritate în care s-au îngheţat veniturile atât la bugetari, cât şi la privat. Nu avem nici consum, nici investiţii plus cheltuieli şi împrumuturi de peste 100 de miliarde pe care nimeni nu le explică nici în ziua de azi”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, ipostază inedită la conferinţa PSD. Motivul pentru care a fost surprins cu banii la vedere: „Am tras o singură concluzie”

Marcel Ciolacu: „În interiorul Guvernului sunt trei guverne separate”

„Ar trebui o transparenţă cu privire la pandemie. E clar că în interiorul Guvernului sunt trei guverne separate: unul al PNL, unul al USR şi unul al UDMR. Fiecare are obiectivele lui şi nu văd obiectivul comun care este pandemia. O să ne aştepte un an foarte greu pentru România. Cu acest buget suntem unici în Europa că am venit cu un buget de austeritate”, a menţionat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca pieţele să fie închise înainte de Paşte. „A fost una dintre cele mai aberante măsuri”

Întrebat despre posibilitatea ca pieţele agroalimentare să fie închise înainte de sărbătorile pascale, preşedintele PSD consideră că este vorba despre o măsură aberantă.

„A fost una dintre cele mai aberante măsuri. În loc să deschizi mai multe pieţe ca focarele să fie mai mici şi transmisia să fie mai mică, tu închizi pieţe. Transformi supermarketurile în adevărate focare. A fost una dintre cele mai aberante decizii. Nimeni nu poate să explice cum le-a venit o asemenea idee.

Toată lumea este îngrijorată. Nu înţeleg nimic din programul Guvernului şi unde doresc să ajungă, cel puţin în agricultură toată lumea a spus că anul 2021 este deja compromis”, a conchis Ciolacu.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 18 martie 2021. Peste 51.000 de români au fost imunizaţi în ultimele 24 de ore. Câte reacţii adverse s-au înregistrat!