Marcel Ciolacu, ipostază inedită la conferinţa PSD. Motivul pentru care a fost surprins cu banii la vedere: „Am tras o singură concluzie”

Marcel Ciolacu a susţinut joi o conferinţă de presă după ce s-a întâlnit cu reprezentanţii fermierilor. Preşedintele PSD a anunţat depunerea unei moţiuni simple împotriva lui Adrian Oros, ministrul Agriculturii, pe care l-a acuzat că este "într-o lume paralelă". În timpul anunţului, mai multe bancnote au ieşit din buzunarul sacoului liderului social-democrat.

18 mart. 2021, 18:19
Marcel Ciolacu, ipostază inedită la conferinţa PSD. Motivul pentru care a fost surprins cu banii la vedere: „Am tras o singură concluzie”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat de ce social-democraţii depun moţiunea simplă împotriva lui Adrian Oros.

„Am tras o singură concluzie, domnul Oros este într-o lume paralelă față de ceea ce se întâmplă în acest domeniu. Nu s-au luat măsuri, nu au fost date nici până acum despăgubirile pentru secetă, nu a fost plătita acciza, 60% din totalul de anul trecut și nu în ultimul rând, am văzut că a venit cu o inițiativă să modifice legea 17 cea privitoare la înstrăinarea terenurilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii va fi depusă săptămâna viitoare la Camera Deputaţilor.

„Am decis să depunem o moțiune simplă, săptămâna viitoare, împotriva ministrului Oros, la Camera Deputaților. Pericolul asupra securității alimentare a României în acest moment este unul real. Nu mai producem pesticide, îngrășăminte sau semințe. Nu se ia nicio măsură în această zonă, nu încercăm să promovăm produsele românești și autohtone. Nu vedem un program coerent din partea ministerului Agriculturii. Nu ne mai permitem această incapacitate a guvernului de a gestiona una dintre cele mai mari probleme”, a mai declarat Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, revoltat că banii pentru gărzile medicilor şi asistentelor ar putea fi tăiaţi. „E o crimă. O să plece iar medicii!”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că decizia guvernanţilor de a diminua plafonul acordării sporurilor la cel mult 20% din nivelul salariului de bază este „o crimă”, deoarece îi va afecta în mod direct pe medicii şi asistentele care sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

Ciolacu a fost comentat intenţia Guvernului de a diminua anvelopa pentru sporuri de la 30 la 20% din salariul de bază. Preşedintele PSD susţine că angajaţii din sistemul sanitar vor fi cei mai afectaţi de această hotărâre.

„Vorbim de gărzile medicilor unde sunt peste tot în lume ajung la un cuantum mai mare, în România să fie plafonate? Spuneţi! Anvelopa e oprită la 30%.

N-aţi vrea să întrebaţi asistentele medicale, medicii care lucrează la ATI de un an de zile de când este pandemia cum văd această iniţiativă a Guvernului? A venit Guvenrul să ne explice ce impact există pe această măsură? Anunţăm lucruri fără niciun impact, fără niciun suport şi nicio realitate”, a spus Marcel Ciolacu.

Imaginea în care Marcel Ciolacu a fost intens comentată pe reţelele de socializare. Ulterior, liderul social-democrat a reacţionat pe pagina sa de Facebook.

Uite, asta înseamnă #transparență!😆😆😆

Publicată de Marcel Ciolacu pe Joi, 18 martie 2021

Citeşte şi: Raluca Turcan, veste bombă pentru bugetari. „Au fost sporuri inventate doar pentru a masca necesitatea majorării unor salarii”