Marcel Ciolacu avertizează asupra unui posibil conflict între români şi austrieci: „Aici trebuie să fim atenţi. Nu trebuie să confundăm austriecii cu nişte lideri trecători”

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi-a îmblânzit tonul în chestiunea respingerii de către Austria a candidaturii României pentru aderarea la spaţiul Schengen, după ce prima reacţie fusese, în mod firesc, una destul de vehementă.

12 dec. 2022, 21:40
Marcel Ciolacu avertizează asupra unui posibil conflict între români şi austrieci: „Aici trebuie să fim atenţi. Nu trebuie să confundăm austriecii cu nişte lideri trecători”

Marcel Ciolacu a oferit luni seară un interviu în cadrul căruia a abordat tema ratării, încă o dată, aderării României la Schengen, dar de această dată tonul a fost unul prudent, diplomat, iar preşedintele Camerei Deputaţilor chiar a avertizat că românii nu trebuie să confunde poporul austriac cu ambiţiile unor lideri politici de la Viena.

„Pe data de 12 a fost ultimul vot asumat, că suntde acord. Iar pe data de 18 imediat și-au schimbat părearea. Este un calcul meschin, mic, al unor politicieni, nu al poporului austriac. Aici să fim atenți: să nu avem un conflict între români și austrieci. Au avut ei un sondaj… Dar nu răspunzi la o nedreptate cu o nedreptate”, a spus Ciolacu, la Digi24.

În ce priveşte boicotarea afacerilor cu capital austriac din România, Ciolacu a declarat că aceasta este o alegere personală a fiecăruia dintre români, dar ca politică statală nu este nici bună, nici normală.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, primele declaraţii după eşecul Schengen: Sunt supărat! Votul din Consiliul JAI este foarte problematic pentru noi toți în România”

„In Romania, ma uitam pe cifre, am depasit investitiile straine directe cu peste 50% fata de anul trecut. O tara UE nu poate functiona fara investitii straine directe pe teritoriul ei, de aceea am aderat la UE.

Cred ca boicotule in sufletul fiecaruia, boicotul il hotaraste fiecare. Eu, acum, daca as fi invitat sa merg la schi in Austria, n-as merge, e o retinere. Totusi nu trebuie sa confundam austriecii cu liderii trecatori ai unei tari.

Boicot oricum o sa fie prin fiecare dintre noi. Toata lumea va avea o retinere. Nu trebuie sa provocam o rafuiala intre romani si austrieci”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Rareş Bogdan anunţă şedinţă în Parlamentul European legată de aderarea la Schengen: „Nu ne oprim, continuăm până vom reuşi! România cere ce i se cuvine!”