Marcel Ciolacu: Cei care vorbesc despre noi taxe şi impozite sunt cei care vor să îşi păstreze de fapt privilegiile şi luxul

Liderul PSD afirmă că România are o creştere economică bună datorată măsurilor corecte de sprijin pentru economie şi agricultură.

20 mai 2022, 18:44
Marcel Ciolacu: Cei care vorbesc despre noi taxe şi impozite sunt cei care vor să îşi păstreze de fapt privilegiile şi luxul

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că formaţiunea a câştigat alegerile cu un program de guvernare în care a propus scăderea impozitării muncii pentru românii cu venituri mici şi cei din clasa medie. ”Asta vom face la guvernare”, afirmă şeful PSD, care apreciază că ”cei care vorbesc despre noi taxe şi impozite sunt cei care vor să îşi păstreze de fapt privilegiile”.

Marcel Ciolacu vrea introducerea impozitului progresiv. „Categoric! Ori intrăm într-o logică ca în toate ţările civilizate, ori ne minţim în continuare cu această cotă unică”

”PSD a câştigat alegerile cu un program de guvernare în care am propus scăderea impozitării muncii pentru românii cu venituri mici şi cei din clasa medie. Am promis un sistem de deduceri prin care să ajutăm familiile cu copii şi să stimulăm investiţiile în servicii publice de calitate. Asta vom face la guvernare”, a scris, vineri, Marcel Ciolacu pe Facebook.

Preşedintele PSD susţine că ”cei care vorbesc despre noi taxe şi impozite sunt cei care vor să îşi păstreze de fapt privilegiile şi luxul pe spatele românilor cinstiţi”.

Florin Cîţu, contre cu Marcel Ciolacu privind impozitul progresiv. „Ca simplu membru al PNL că noi nu susţinem taxe noi, redimensionarea sistemului de taxare”

”Avem o creştere economică bună datorată măsurilor corecte de sprijin pentru economie şi agricultură. Dar trebuie ca această creştere să se simtă urgent în buzunarele oamenilor care se luptă cu preţurile”, a mai scris Ciolacu
Acesta precizează că a transmis antreprenorilor şi fermierilor din Galaţi şi Brăila că se lucrează deja la un nou pachet de măsuri care să intre în vigoare în a doua parte a anului pentru a opri inflaţia, pentru a susţine investiţiile şi pentru a sprijini firmele româneşti.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre posibilitatea României de a exporta armament în Ucraina: „Nu s-a luat o decizie în acest sens. Încă nu e nevoie de intervenţia României”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Galaţi, la evenimentul Ziua Întreprinzătorilor, că nu poate să vină în faţa oamenilor cu un slogan – trebuie să ţinem cota unică – fără să explice de ce trebuie să ţinem cota unică. ”Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a mai spus el. ”Nu trebuie să fim reticenţi şi nu trebuie să stricăm prin ştiri că doreşte cineva să mărească taxe sau impozite. Nu doreşte nimeni, mai ales în perioadă de criză”, a dat asigurări liderul PSD.

”Lucrurile încep încet, încet să mişte, trebuie să scoatem acest cuvânt ”încet” din vocabular”, a spus liderul PSD, arătând că întreprenorii sunt cei pe care se bazează economia românească.

”Am văzut  cu toţii o creştere economică de 6,5%. Trebuie să fim oneşti, această creştere economică este o reuşită a tuturor antreprenorilor din România”, a spus el, arătând că aceştia şi-au sacrificat nu numai banii ci şi timpul cu familia.

Marcel Ciolacu a mai spus că avem o creştere a inflaţiei dar pentru prima oară nu avem şi o creştere a şomajului. ”Este îmbucurător şi trebui să menţinem acest trend şi să dezvoltăm noi afaceri şi capacităţi de producţie. În zona euro va fi o recesiune, şi aş vrea sp putem construi, împreună cu dumneavoastră, climatul şi perspectiva necesare pentru ca această plusvaloare pe care o reprezintă românii să revină în ţară”, a arătat el.

„Trebuie să ne aşezăm la masă cu toţii – nu trebuie să decidă guvernanţii într-un birou sau o coaliţie sau oamenii politici. Eu am vrut să provoc un dialog cu toţi actorii sociali şi cu tot mediul de afaceri, fiindcă de această dată trebuie să creăm o perspectivă pe ternem mediu şi lung. Eu m-am săturat să fie chemat PSD la guvernare şi să devină mereu pompierul de serviciu după anumite aventuri a unor guverne nepregătite şi nerealiste”, a menţionat Ciolacu.

”Eu nu pot să vin în faţa dvs cu un slogan – trebuie să ţinem cota unică, fără să explicăm de ce trebuie să ţinem cota unică, care sunt avantajele, care sunt dezavantajele, de unde nu s-a mai dezvoltat economia şi de ce avem un handicap faţă de alte state ale Uniunii Europene”, a mai spus el.

Liderul PSD a afirmat că ”suntem pe ultima sută de metri înainte de a intra în OECD”. ”Cu alte cuvinte, începem să fim recunoscuţi că suntem o ţară dezvoltată, nu în curs de dezvoltare. Societatea românească trebuie să se dezvolte cu ajutorul dumneavoastră şi cu experienţa dumneavoastraă de antreprenori de la firul ierbii. Nu trebuie să fim reticenţi şi nu trebuie să stricăm prin ştiri că doreşte cineva să mărească taxe sau impozite. Nu doreşte nimeni, mai ales în perioadă de criză”, a mai spus Ciolacu.


loading...
Partenerii noștri