Exclusiv. Marcel Ciolacu cere combaterea speculei: „Castravetele e 2 lei la producător şi 9 lei în supermarket”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se declară din nou un susţinător al impozitării progresive, al arătând că în România impozitarea pe muncă este ridicată, dar scăzută "în zona luxului".

19 mai 2022, 23:02
Exclusiv. Marcel Ciolacu cere combaterea speculei: „Castravetele e 2 lei la producător şi 9 lei în supermarket”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, joi seara, în ceea ce priveşte combaterea speculei, că trebuie făcută o analiză, luate în calcul alimentele de bază, iar instituţiile competente să colaboreze în acest sens.

„Ne referim la alimentele de bază? Dacă se vinde Rolls-Royce-ul cu o mie de ori preţul de fabricaţie, nu mă interesează. Dar în zona de pâine, de alimente de bază, trebuie să vină cei de la INS (Institutul Naţional de Statistică, n.r.) să ne spună care este o practică europeană, să faci o medie. Lucrurile astea nu trebuie să le spună politicienii (…). Aceste lucruri trebuie fundamentate (…). Să vă dau un exemplu: era între 1,7 şi 2 lei castravetele, kilogramul, pleca de la producător, iar în supermarket îl găseşti la 9 lei. Trebuie cineva să facă o analiză, ce se întâmplă pe acest lanţ”, a spus Ciolacu în exclusivitate la România TV.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu, anunţ EXPLOZIV în emisiunea lui Ciutacu: „Creşterea economică nu se vede în buzunarele românilor. Vom veni cât de curând cu al treilea pachet social”
Acesta a explicat că instituţiile competente trebuie să colaboreze. „Trebuie să faci o analiză să vezi unde este elementul care creează această diferenţă. Este ANPC-ul, este ANSVSA-ul, trebuie să lucreze Ministerul de Finanţe cu Ministerul Agriculturii, cu INS-ul (…). Stabileşti care sunt produsele de bază şi de acolo pleci. Şi mergi pe o nişă. Nu poţi interveni cu bocancii în economie, pentru că efectele, vă spun… Sunt alte state care s-au lăudat: am plafonat combustibilul. Şi au avut penurie. E normal, e logică. Nu trebuie să ajungem la aşa ceva”, a precizat Marcel Ciolacu.

EXCLUSIV Marcel Ciolacu, despre posibilitatea României de a exporta armament în Ucraina: „Nu s-a luat o decizie în acest sens. Încă nu e nevoie de intervenţia României”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că România înregistrează cea mai mare creştere economică la nivel european, dar admite că ea nu se resimte în nivelul de trai al populaţiei. În acest context, Ciolacu avansează ideea unui nou pachet social. Marcel Ciolacu a susţinut că în mod „categoric Guvernul va trebui să vină cu un al treilea pachet social, în baza căruia creşterea economică să se resimtă şi în nivelul de trai al populaţiei”.