Marcel Ciolacu: ”Cîțu și cu Orban au pierdut controlul din 2020. Ministrul Muncii învrăjbește oamenii din privat cu bugetarii”

Liderul PSD a declarat în exclusivitate la Romania TV faptul că dacă s-ar ridica starea de alertă din România, atunci s-ar umple Piața Victoriei de protestatari. Marcel Ciolacu a vorbit și despre proiectul de buget propus de PNL.

17 feb. 2021, 22:15
Marcel Ciolacu: ”Cîțu și cu Orban au pierdut controlul din 2020. Ministrul Muncii învrăjbește oamenii din privat cu bugetarii”

Marcel Ciolacu a declarat la România TV faptul că toate categoriile sociale din România au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor luate de Guvernul PNL pe perioada pandemiei COVID. Liderul PSD a precizat că dacă nu ar fi stare de alertă, atunci Piața Victoriei ar fi plină de protestatari.

”Manifestarea este una de bun simț, au format tricolorul. Toate categoriile sociale au ieșit, ei sunt singurii care ies și ne spun că toate guvarnarea este bună. Toate categoriile sociale ies pe rând în Piața Victoriei. Dacă s-ar ridica starea de alertă, s-ar umple Piața Victoriei” , a precizat liderul PSD la România TV.

”Doamna Turcan în 2016 a tăiat veniturile românilor, acum oamenii fac același lucru. Există sporuri de până 80%, există o lege care limitează sporurile până în 30%. Ea minte, efectiv minte. Ei merg pe un sistem de austeritate” , a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, adoptată în Parlament. UDMR nu a votat

După ce s-a uitat peste proiectul de buget al PNL, Marcel Ciolacu susține că CEC-ul a intrat în linie dreaptă pentru a fi vândut. Liderul PSD a precizat că actuala guvernare vinde perlele care au mai rămas ale României, în loc să le salveze.

”Noi nu căutam să salvam companiile, să vitalizăm companiile aflate în impas, noi vindem perlele care au mai rămas ale României. M-am uitat la bugetul statului și CEC-ul a intrat în linie dreaptă pentru a fi vândut. În septembrie, deficitul bugetar va crește și atunci va avea nevoie de bani să acopere. El a pierdut controlul din 2020, ei, Cîțu și cu Orban. Rolul statului este de a crea o balanță și a ține la ce este fabricat în țara respectivă, nu să vii ministrul Muncii să învrăjbești oamenii din privat cu bugetarii” , a precizat liderul PSD.

”Nu avem buget nici acum în februarie. În toate țările europene acest plan de reziliență se discută. În Polonia s-a și trecut. La noi nici nu se vorbește. Noi avem cea mai proastă colectare selectivă din Uniunea Europeană. Nu înțeleg această lipsă de transparență. Economia merge bine” , susține Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu recunoaște. PSD a greșit

Liderul PSD susține că partidul său a făcut o greșeală în momentul în care a comunicat modifările aduse pe legile Justiției. Este vorba despre o greșeală în modul de comunicare.

”Am anunțat public că o să votam, în cazul în care desființarea va trece, vom ataca la CCR. Din câte știu eu am făcut un referendum ca niciun Guvern să nu mai dea OUG. Secția Specială funcționează, că nu se dau procurori este cu totul altceva, există legi care au trecut. PSD a făcut o greșeală, cei care au comunicat modificările pe legile Justiției, nu au fost cei nedreptățiți. Categoric a fost o greșeală, modul de comunicare și cine a comunicat acest lucru. Nu m-am referit neaparat la Dragnea” , a declarat liderul PSD la Romania TV.

Florin Iordache, în calitate de președinte al Consiliului Legislativ, a dat undă verde proiectului privind desființarea SIIJ, la solicitarea Guvernului.

”Florin Iordache nu mai este om politic. El și-a dat avizul de legalitate pe o inițiativă a guvernului. El ori își dădea demisia, iar următorul dădea aviz pozitiv, că nu încalcă prevederi europene și Constituția, ori…”, a spus Marcel Ciolacu.