Marcel Ciolacu face reproșuri coaliției de guvernare: ”Vă invit să faceți dreptate până la capăt”

Liderul PSD a declarat în Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului faptul că toți parlamentarii ar trebui să voteze și să renunțe la inemnizațiile speciale. Marcel Ciolacu a adăugat faptul că trebuie făcută dreptate până la capăt.

17 feb. 2021, 17:01
Marcel Ciolacu face reproșuri coaliției de guvernare: ”Vă invit să faceți dreptate până la capăt”

Marcel Ciolacu face reproșuri coaliției de guvernare. Liderul PSD a reproșat coaliției de guvernare faptul că nu a dat Ordonanță de Urgență pentru eliminarea indemnizațiior parlamentarilor.

Citește și: Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, dezbătută şi votată în plenul reunit. Comisia pentru statut a propus adoptarea proiectului PSD

Marcel Ciolacu face reproșuri coaliției de guvernare

”Ați fost prim-ministru al României, domnule Orban. N-am înţeles, aveaţi o majoritate. N-am înţeles domnule Barna de ce nu aţi dat o ordonanţă de urgenţă să faceţi totul până la capăt. Singurele indemnizații speciale pe care nu le puteți schimba prin OUG erau indemnizațiile parlamentarilor. Trebuia în Parlament, prin această modificare la statut. Cine vă ține de 50-60 de zile? Cine l-a ținut un an pe domnul Orban, împreună cu dumneavoastră, să dați această Ordonanță, să faceți dreptatea până la capăt?”, a adăugat Marcel Ciolacu.

„Vă rugăm frumos, astăzi cred că toți parlamentarii vom vota să renunțăm la aceste indemnizații speciale. Vă invit mâine pe dumneavoastră, coaliția pierzătorilor, să dați o Ordonanță de Urgență și să mergeți cu dreptatea până la capăt”, a conchis liderul social-democraților.

De asemenea, Marcel Ciolacu a postat un mesaj pe Facebok în care susține că are un singur mesaj pentru Guvernul PNL, și anume să vină cu bugetul. Acesta a precizat că toți românii așteaptă respectarea promisiunilor făcute în campanie electorală.

Astăzi majoritatea de dreapta a votat cu noduri în gât proiectul #PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. N-au mai putut să o dea cotită! Oricât de mult au încercat să tergiverseze și să se afunde în proceduri…Odată modificat Statutul deputaților și senatorilor, pe Cîțu nu-l mai împiedică nimic să dea OUG pentru eliminarea tuturor celorlalte pensii speciale.

Am un singur mesaj pentru PNL și USRPLUS: veniți odată cu bugetul! S-a terminat cu scamatoriile și inventarea de motive. Toți românii așteaptă #respectarea promisiunilor făcute în campanie și pe care acum le încălcați pe bandă rulantă: pensiile, voucherele de vacanță, gratuitățile pentru studenți, sprijinul pentru mediul de afaceri românesc! Pe scurt, românii așteaptă o guvernare responsabilă și creșterea nivelului de trai – așa cum ați promis!, nu #austeritate, certuri pe ciolan sau scuze expirate cu “greaua moștenire” , este mesajul liderului PSD.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului au decis dezbaterea și votarea proiectelor de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.  Decizia a fost luată cu 357 voturi „pentru”, zero abţineri. UDRM s-a abţinut de la vot.

De asemenea, și Ludovic Orban a cerut Parlamentului să voteze eliminarea pensiilor speciale pentru senatori şi deputaţi. „Suntem într-un moment în care Parlamentul are ocazia să reintre în slujba cetățeanului român. Are ocazia să arate că cine împarte nu își face parte și că legile trebuie făcute pentru cetățeni și nu pentru privilegiați. Sănătatea democrației românești depinde de capacitatea noastră de a lăsa populismul, demagocia, dorința de a obține venituri”, a spus Ludovic Orban.