Marcel Ciolacu dă de pământ cu George Simion şi protestele AUR din faţa biroului său. „Ştim că sunt încurajate de dictatorul Putin”

Preşedintele PSD a catalogat protestele AUR organizate de George Simion drept o "maimuţăreală" şi consideră că, în contextul războiului din Ucraina, astfel de incidente sunt "încurajate de dictatorul Putin".

24 mai 2022, 17:33
Marcel Ciolacu dă de pământ cu George Simion şi protestele AUR din faţa biroului său. „Ştim că sunt încurajate de dictatorul Putin”

Marcel Ciolacu a afirmat că vizita în România a preşedintei Ungariei, Katalin Novak, a fost una „provocatoare”.

„Părerea mea e că a fost o vizită total eronat gândită şi provocatoare în acel moment. Am avut discuţii şi personale cu Kelemen Hunor. Nu cred totuşi că domnul Kelemen Hunor face politica Ungariei şi a preşedintelui Ungariei”, a declarat preşedintele PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a avut o reacţie în cazul protestelor organizate de partidul AUR în faţa biroului său de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Dorim să trăim în UE, dar vrem maimuţăreală şi ieşiri necontrolate care ştim că în contextul războiului din Ucraina ştim că sunt încurajate de dictatorul Putin.

Sau dorim un dialog totuşi corect cu instituţiile statului prin Ministerul Afacerilor Externe şi am văzut un comunicat al ministrului Afacerilor Externe, după vizita preşedintelui (Ungariei)”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: AUR: După ce a dublat preţurile, coaliţia toxică PNL-PSD-UDMR pune românilor dobândă la dobândă

Preşedintele AUR a solicitat, luni, în direct la România TV, excluderea UDMR de la guvernare, în condiţiile în care preşedintele Ungariei s-a pozat cu borna vopsită în tricolorul Ungariei de pe Piatra Secuiului din județul Alba, „sperând să incite la tensiuni etnice” în România.

„Cu cine vreţi să discute Viktor Orban din România dacă nu cu Kelemen Hunor (liderul UDMR)? Că restul sunt nişte păpuşi care doar tac aprobator, din păcate.

Suntem conduşi de nişte oameni cu suflet de slugă. Preşedintele Parlamentului slovac are demnitate şi a luat atitudine, dar la noi cine să ia atitudine? Ciolacu şi Cîţu? Îmi vine să râd”, a declarat Goerge Simion, la România TV.”

„Împreună cu alţi parlamentari am venit la începutul şedinţei coaliţiei cu un banner. UDMR, afară de la guvernare! Nu ne trebuie nici cei 5% nici nouă, nici lui Ciolacu şi nici lui Ciucă.

Nu aveau nevoie de UDMR. Nu sunt esenţiali în ecuaţia coaliţiei. Sunt ţinuţi la guvernare pentru că UDMR decide întotdeauna cu cine face Guvernul în România.

Trebuie să ia cineva atitudine în ţara românească după două săptămâni de provocări. Asta a însemnat necântarea imnului României la meciul de hochei şi intonarea unui imn al unui ţinut inventat.

Asta înseamnă vizita preşedintelui Ungariei la o bornă cu steagul Ungariei. Asta înseamnă medalierea unor terorişti condamnaţi. Voiau să detoneze o bombă de Ziua Națională. Asta face Ungaria, sperând să incite la tensiuni etnice”, a mai precizat George Simion.

Citeşte şi: EXCLUSIV | George Simion cere excluderea UDMR din coaliţia de guvernare. „Trebuie să ia cineva atitudine. Ungaria speră să incite la tensiuni etnice”