Marcel Ciolacu: Dacă Orban dă ordonanţă de urgenţă în cazul alegerilor în două tururi, face un abuz de serviciu

Liderul PSD a anunţat că este sigur că acum există voturile necesare să treacă moţiunea de cenzură. Referindu-se la faptul că anterior spusese că PSD nu va propune premier, în cazul în care guvernul cade ca rezultat al adoptării moţiunii de cenzură, că PSD va veni cu o propunere de prim-ministrul din afara partidului. De asemenea, el a negat informaţiile referitoare la existenţa unei înţelegeri cu Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
03 feb. 2020, 19:45
Marcel Ciolacu: Dacă Orban dă ordonanţă de urgenţă în cazul alegerilor în două tururi, face un abuz de serviciu

Liderul opoziţiei Marcel Ciolacu a făcut într-un interviu pentru Antena 3 următoarele declaraţii:

-nu există o înţelegere între PSD şi PNL. Este o temă falsă. Nu am negociat cu Ludovic Orban nici o înţelegere politică. Nici măcar la telefon.

– în acest moment, din punctul meu de vedere, alegeri în două tururi nu mai există această posibilitate. Am câştigat la Curte două asumări.

– dacă Orban dă ordonanţă de urgenţă în cazul alegerilor în două tururi poate face un abuz de serviciu.

– propunerea PSD este: votul pe moţiunea de cenzură va fi miercuri.

– PSD are voturile pentru ca moţiunea să treacă.

– vrem să dăm Guvernul Orban jos. După aceea se intră într.o logică constituţională. Vom merge la preşedinte cu o propunere, un intelectual de stânga care va fi greu de refuzat. Există această propunere.

– „Este un eşec pentru mine, personal, nu ştiu cât este pentru Partidul Social Democrat, am intrat cu şansa a doua în acest demers. Dar, uitându-mă matematic, moţiunea trece. (…) Am anunţat în faţa colegilor, duminică, în faţa primarilor, a preşedinţilor de consilii judeţene, parlamentarilor, colegilor din Comitetul Executiv că prioritatea mea nu este în acest moment congresul, prioritatea mea este apărarea democraţiei”, a răspuns Ciolacu, întrebat ce ar însemna pentru el, personal, dar şi pentru PSD dacă moţiunea nu va trece, în condiţiile în care urmează să aibă loc congresul PSD.