Marcel Ciolacu, de Ziua Unirii Principatelor Române: ”Unirea pe care Cuza a dorit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei. 2024, un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri. Măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populației trebuie continuate”

Premierul Marcel Ciolacu va lua parte la evenimentele din Bucureşti, organizate în Parcul ”Carol I”, de Ziua Unirii Principatelor Române. Într-un mesaj transmis cu acest prilej, Marcel Ciolacu a spus că ”România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale”, că ”mai sunt multe probleme de rezolvat” și că ”măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populației trebuie continuate”
Alina Andrei
24 ian. 2024, 09:09
Marcel Ciolacu, de Ziua Unirii Principatelor Române: ”Unirea pe care Cuza a dorit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei. 2024, un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri. Măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populației trebuie continuate”

Iată mesajul integral transmis de premierul Marcel Ciolacu de Ziua Unirii Principatelor Române:

”Dragi români,

În urmă cu 165 de ani, pe 24 ianuarie, românii și-au unit eforturile și au pus bazele României ca stat național, unitar și democratic. Și atunci, mulți s-au opus. Și din afara țării, dar și din interior. Pentru interesele lor, ar fi fost mai bine ca românii să nu fie UNIȚI.

Astăzi, la 165 de ani de atunci, România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale. O etapă care îi va permite să se dezvolte și să crească la adevăratul său potențial!

În primul rând, Unirea – pe care marele Cuza a dorit-o – devine realitate prin Autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul țării va conduce, în sfârșit, la dezvoltarea rapidă a zonei, prin creșterea investițiilor și crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite.

Apoi, reformele ireversibile, pe care acest Guvern le-a început anul trecut, permit României accesarea tuturor banilor din PNRR. Ne permit, astfel, trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică și socială.

Citește și: 24 ianuarie – 165 de ani de la Mica Unire. Ceremonii militare şi religioase, de Ziua Unirii Principatelor Române. Iohannis și Ciolacu, la manifestările din Bucureşti. Ciucă merge la Iași

Există încă multe inegalități sociale care trebuie corectate. Prioritatea momentului este rezolvarea cerințelor îndreptățite ale agricultorilor și transportatorilor. Iar rolul meu este să port un dialog cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri și inechități! Fiindcă sunt un om al DIALOGULUI! Și doar ÎMPREUNĂ am găsit și vom găsi soluții pe care le putem aplica rapid.

Dragi români,

Știu că mai sunt multe probleme de rezolvat. Știu că măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populației trebuie continuate. De aceea, vrem să menținem prețuri plafonate la alimentele de bază așa cum sunt la facturile de energie și gaze ale românilor.

2024 este un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri. ÎNSĂ, ca prim-ministru, responsabilitatea mea este de a nu pune în pericol dezvoltarea țării. Indiferent de costurile electorale!

În același timp, sunt convins că, prin DIALOG, vom găsi rezolvări la tot ce nu merge bine. Pentru că și eu, ca și dumneavoastră, îmi doresc ca România să crească și să se dezvolte. Doar UNIȚI putem construi o Românie echitabilă! Și sunt sigur că, doar așa, vom depăși toate provocările acestui an!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”.

 

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!