Sorin Grindeanu: „Pe data 1 martie încep lucrările şi pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova – A7. Investiţia se ridică la 1,09 miliarde de lei, fără TVA”

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că, pe data 1 martie, încep lucrările şi pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova - A7, iar asocierea de constructori turci are la dispoziţie 1,09 miliarde de lei, fără TVA, şi 20 de luni pentru construirea celor 13,90 km de autostradă.

23 ian. 2024, 21:10
Sorin Grindeanu: „Pe data 1 martie încep lucrările şi pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova – A7. Investiţia se ridică la 1,09 miliarde de lei, fără TVA”

„Pe data 1 martie încep lucrările şi pe Lotul 3 al Autostrăzii Moldova (A7)! Asocierea de constructori turci are la dispoziţie 1,09 miliarde de lei (fără TVA) şi 20 de luni pentru construcţia celor 13,90 km de autostradă”, a scris Sorin Grindeanu, marţi pe Facebook.

Ministrul Transporturilor a mai spus că pe traseul acestui lot finanţat prin PNRR, care se desfăşoară între Dumbrava, judeţul Prahova şi intersecţia şi Municipiul Buzău, vor fi construite: un nod rutier (Spătaru) la intersecţia cu DN 2; un nod rutier (Buzău) la intersecţia cu DN 2B; şase poduri; un pasaj superior peste CF triaj şi peste DN 2B.

„Este ultimul din cele 13 loturi ale A7 (între Ploieşti şi Paşcani, finanţate prin PNRR) care intră în execuţie şi pe care trebuie să se circule cel mai târziu în anul 2026”, a completat Grindeanu.

Citeşte şi: Mihai Tudose face mişto de Rareş Bogdan. „Oja galbenă peste unghiile negre!”

Luni, Sorin Grindeanu a anunţat pe Facebook că la 1 februarie 2024 va începe proiectarea Secţiunii 3 a A8 (Autostrada Unirii) Leghin-Târgu Neamţ, care are aproape 30 de kilometri, şi va fi urmată de construcţia propriu-zisă care va avea o durată de 24 de luni. Valoarea contractului este de 1,56 miliarde de lei fără TVA, bani proveniţi din PNRR.

”Această etapă va dura 6 luni şi va fi urmată de construcţia propriu-zisă care va avea o durată de 24 de luni, potrivit Ordinului de Începere emis de CNAIR.

Constructorul român are la dispoziţie 1,56 miliarde de lei (fără TVA) – sumă asigurată prin PNRR – pentru a finaliza lucrările şi pentru a da în circulaţie cei 29,9 km, prevăzuţi în contract, până la sfârşitul anului 2026”, a explicat Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, gafă de proporţii, vorbind despre deplasările externe: „În aceeaşi logică s-au înscris şi vizitele din aprilie 2023 din America Latină, în Brazilia, Kile şi Argentina”