Marcel Ciolacu, decis să ajute fermierii: „Tăiem de la demnitari şi ajutăm fermierii români”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor sprijini achiziţiile de alimente de la producătorii români, pentru toate instituţiile publice.

08 mai 2023, 23:44
Marcel Ciolacu, decis să ajute fermierii: „Tăiem de la demnitari şi ajutăm fermierii români”

Marcel Ciolacu a anunțat că vor fi sprijinite achiziţiile de alimente de la producătorii români, pentru toate instituţiile publice din România.

„Tăiem de la demnitari şi ajutăm fermierii români! Vom reduce la jumătate numărul consilierilor de la cabinetele demnitarilor, în timp ce sprijinim achiziţiile de alimente de la producătorii români pentru toate instituţiile publice din România! Fie că vorbim de hrana din spitale, de programele destinate elevilor în şcoli, mâncarea pentru bătrânii şi copiii instituţionalizaţi – toate instituţiile publice vor cumpăra doar produse româneşti de calitate”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi Ciolacu anunță o nouă schemă de ajutor de stat pentru susținerea industriei cinematografice: ”E timpul ca și România să reînceapă să investească în industria cinematografică”

În acest sens, principiile lanţului scurt de aprovizionare vor fi introduse în ordonanţa de urgenţă pe care Guvernul o va adopta în această săptămână.

”Fermierii români trebuie sprijiniţi în mod direct de stat, la fel cum oamenii din această ţară trebuie să aibă acces la produse bune şi proaspete! În acelaşi timp, mă bucur că am convenit ca împreună cu premierul Nicolae Ciucă să luăm o serie de măsuri de reducere a cheltuielilor în zona publică. Şi vom începe chiar de la cabinetele demnitarilor, unde numărul consilierilor va fi redus la jumătate”, a explicat Marcel  Ciolacu.

Citeşte şi Marcel Ciolacu anunță măsuri după atacurile armate din Belgrad: ”Ministerul de Interne va interveni pentru ca așa ceva să nu se întâmple în România”

Liderul PSD a anunţat că vor fi luate şi alte măsuri care să genereze o economie la bugetul de stat.:  reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu excepţia achiziţiilor necesare în sănătate şi educaţie; stoparea achiziţiilor de maşini, mobilier şi birotică, cu excepţia celor pe fonduri europene; stoparea angajărilor la stat; prezenţa în maximum două consilii de administraţie a unei persoane, în conformitate cu recomandările OCDE şi jaloanelor din PNRR: limite lunare de cheltuieli pentru fiecare minister în parte, stabilite de Ministerul Finanţelor.

”Aceste măsuri alături de cele de reducere a cheltuielilor pe fiecare minister în parte vor aduce o economie însemnată la buget! Astfel ca vor rămâne mai mulţi bani pentru investitii şi pentru sprijinirea economiei”, mai precizat Ciolacu.