Marcel Ciolacu: „Decizia este foarte clară, depunem moţiune de cenzură”

Preşedintele PSD a confirmat, în direct la România TV, că s va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 16:59

Ludovic Întâiul ar putea pierde tronul de la Palat în iulie, e anunțul triumfător pe care Marcel Ciolacu, lider interimar al PSD, îl face. După expirarea actualei stări de alertă, PSD va depune moțiune de cenzură, iar ea va trece, a dat asigurări președintele Camerei Deputaților.

„Din câte am observat, deja sunt două partide care vor susține moțiunea de cenzură, Pro România și ALDE, dar sunt ferm convins că vor fi și alte formațiuni din Parlament care o vor vota. La jumătatea lunii viitoare ar putea fi depusă.

Ei nu mai pot prelungi starea de alertă încă o lună, pentru că nu vom mai avea alegeri. Așteptăm și decizia CCR, pentru că nu pot fi restrânse drepturi și libertăți românilor. ”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că decizia Guvernului de a nu mai trimite în Parlament Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă este ”cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului”, referindu-se la faptul că Guvernul doar a informat Parlamentul în legătură cu prelungirea stării de alertă, fără a mia cere încuviinţarea pentru aceasta.

Acesta a anunţat că PSD va sesiza Curta Constituţională. ”În faţa acestui abuz, vom face o trimitere la CCR, respectiv o sesizare şi vreau să vă anunţ public că începând de astăzi parlamentarii PSD încep să lucreze la textul mnoţiunii de cenzură şi strângerea de semnături pentru moţiunea de cenzură pe care o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia”, a mai declarat Ciolacu. 

Anterior, Marcel Cioşlacu a anunţat că ”Parlamentul a fost doar INFORMAT asupra prelungirii stării de alertă, nu SESIZAT!”

”Aceasta este modalitatea prin care eludează voinţa poporului, exprimată prin reprezentanţii săi din Parlament. Este dovada clară că sunt interesaţi doar să-şi continue nestingheriţi hoţiile”, a scris Ciolacu pe Facebook. 

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu legea prin care a fost instituită iniţial starea de alertă, principalul motiv fiind că o Hotărâre de Guvern nu poate fi supusă controlului Parlamentului, fiind încălcat principiul separaţiei puterilor în stat. 


loading...
Partenerii noștri