EXCLUSIV | Marcel Ciolacu desfiinţează coaliţia de guvernare. „Oamenii vor ieși pe stradă și vor îndepărta acest Guvern. Trăim într-o guvernare de austeritate”

Marcel Ciolacu i-a cerut premierului Florin Cîţu să dea explicaţii public despre cele 50 de miliarde de euro împrumutate. În direct la România TV, Preşedintele PSD a avertizat că depăşirea pragului de îndatorare de 50% din PIB va duce la îngheţarea creşterii salariilor şi pensiilor.

07 iul. 2021, 21:41
EXCLUSIV | Marcel Ciolacu desfiinţează coaliţia de guvernare. „Oamenii vor ieși pe stradă și vor îndepărta acest Guvern. Trăim într-o guvernare de austeritate”

Marcel Ciolacu desfiinţează coaliţia de guvernare şi susţine că datoria externă a României va creşte exponenţial prin accesarea banilor din PNRR.

„E vorba despre ce facem cu împrumuturile. Până în acest moment, am împrumutat într-un an şi jumătate, această guvernare grămadă cu toţi pierzătorii, 50 de miliarde de euro. Dacă vor mai împrumutat încă 15 miliarde cu PNRR, datoria externă ţării va depăşi nivelul de 55% până în luna septembrie. Noi împrumutăm 2.500 de euro pe secundă.

Totul se îngheaţă atât salarii la privat, cât la nivel public. Este legea 69 e explicită din 2010. România nu mai are scăpare în acest moment. Trăim într-o guvernare de austeritate şi a scumpirilor. Ştim cu toţii că preţul energiei electrice s-a majorat în acest cu până la 13%. S-a ajuns la 6 lei la carburanţi. Acest lucru va duce la o creştere în lanţ a produselor alimentare”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Preşedintele PSD cere Guvernului să explice ce a făcut cu cele 50 de miliarde de euro, bani pe care i-a împrumutat.

„Aţi văzut vreun spital? Vreun lot de autostradă nou, sistem de irigaţii din aceşti 50 de miliarde? Nu poţi să împrumuţi numai pe consum. În acest moment, ei au deficit de cont curent şi împrumută aceşti bani numai ca să-şi acopere neputinţa de colectare de la bugetul de stat. O economie nu funcţionează numai ca să împrumuţi ca să acoperi cheltuielile bugetare.

Au vorbit de reforme în PNRR. Sunt total criticate de comisarii europeni şi le întorc toate hârtiile în cap. Unde vor să trimită această ţară? Noi nu avem nicio investiţie majoră în derulare de un an şi jumătate”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD susţine că Guvernul va îngheţat creşterile de pensii şi salarii.

„Aţi mai auzit-o pe doamna de la Ministerul Muncii să vorbească de pensii când ştie că au depăşit pragul de 50% şi conform legii sunt blocate toate cheltuielile bugetare?

Toate aceste minciuni o să li se întoarcă în cap. I-au minţit pe români! Toate acest lucruri se vor întoarce împotriva lor”, a adăugat Ciolacu.

Citeşte şi: Nou scandal în coaliţie! Stelian Ion atacă UDMR pentru că are altă părere privind desfiinţarea SIIJ. „Mi se pare total inacceptabil. Coaliţia funcţionează extraordinar de bine, mai puţin capitolul Justiţie”

Marcel Ciolacu acuză Guvernul că a blocat PNDL. „Cîţu ar trebui să lase bătălia lor internă”

„Au blocat toate investiţiile locale din PNDL. Au trimis hârtii la toţi primarii. Singurul program care a funcţionat pentru dezoltarea turală au trimis hârtii că nu mai au bani. Nu s-a întâmplat niciodată de când acest program a fost lansat de PSD. (…)

Nu vorbeau Ghinea, Cioloş, Barna de transparenţă? În momentul acesta, orice hârtie care îi critică fiindcă sunt incompetenţi, ei o secretizează şi o bagă în fişet.

Cîţu ar trebui să lase bătălia lor internă şi să iasă la televizor să le spună românilor ce se întâmplă cu viitorul lor”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Ciolacu, mesaj către guvernanţi: „Să nu trimită anumite slugi să le facă cumpărăturile de roşii şi castraveţi! Să vadă şi ei care sunt preţurile adevărate”

„Nu vreţi să-l invităm pe premierul Cîţu şi pe toţi miniştrii să meargă în piaţa Obor să vadă cât de bine sunt primiţi şi ce îi întreabă oamenii? Să se uite la preţuri. Să nu trimită anumite slugi să le facă cumpărăturile de roşii şi castraveţi!

Să vadă şi ei care sunt preţurile adevărate. Aţi mai văzut vreun guvernant care să meargă la meci pe stadion sau pe jos pe stradă?”, a mai precizat Ciolacu.

Preşedintele PSD cere înlăturarea Guvernului Cîţu: „Vor trebui să plece”

„La un moment dat, aceşti oameni vor ieşi în stradă şi vor îndepărta acest Guvern. În cazul în care ei nu realizează că ei vor trebui să plece.

A ieşit ministrul Mediului că s-a întâlnit cu urşii. Madam Clotilde n-o fi ieşind prin sectorul 1 să se întâlnească cu şobolanii să ia şi ea măsuri?

Ştim cu toţii că sunt parcuri întregi, mii de hectare în Africa cu garduri electrice… Ce facem? Prezentăm prezenţa urşilor în zone populate, în loc să îngrădim perimetrul cu garduri electrice ca să avem motiv să-i împuşcăm?

Motivul de împuşcat şi de scăpat e a lui Clotilde Armand! Să terminăm cu şobolanii din Bucureşti! Ne luăm capcane, ne punem cu toţii. Lucrurile se vor extinde din cauza doamnei Clotilde. Aşa trăim! Aşa guvernare, aşa oameni au în administrația locală”, a conchis liderul social-democrat.

Citeşte şi: Deputatul USR PLUS care cere demiterea lui Florin Cîţu. „Jucatul cu focul pe lăngă tema Roşia Montană s-ar putea să fie calea”