Nou scandal în coaliţie! Stelian Ion atacă UDMR pentru că are altă părere privind desfiinţarea SIIJ. „Mi se pare total inacceptabil. Coaliţia funcţionează extraordinar de bine, mai puţin capitolul Justiţie”

Stelian Ion, ministrul Justiţiei, a declarat că actuala coaliţie de guvernare funcţionează extraordinar de bine, mai puţin la capitolul Justiţie, şi a acuzat UDMR că nu respectă programul de guvernare.

07 iul. 2021, 18:04
Nou scandal în coaliţie! Stelian Ion atacă UDMR pentru că are altă părere privind desfiinţarea SIIJ. „Mi se pare total inacceptabil. Coaliţia funcţionează extraordinar de bine, mai puţin capitolul Justiţie”

Stelian Ion spulberă UDMR pentru că are altă părere privind desfiinţarea SIIJ. Mai mult, ministrul Justiţiei acuză Uniunea că ” încearcă varianta de a păcăli cumva electoratul”.

„Coaliţia funcţionează extraordinar de bine, mai puţin capitolul Justiţie. La capitolul Justiţie, PNL, USR PLUS avem aceeaşi opinie, în sensul în care săptămâna viitoare ar trebui să convocăm sesiune extraordinară pentru desfiinţarea SIIJ şi refacerea competenţelor, aşa cum spune şi Comisia de la Veneţia, cum prevede proiectul Guvernului. UDMR are altă opinie.

Mi se pare total inacceptabil că UDMR nu respectă programul de guvernare, încearcă varianta de a păcăli cumva electoratul, în sensul în care ne facem că desfiinţăm SIIJ, dar îl refacem în cadrul unei secţii din Parchetul General. Nu ne putem face că respectăm programul de guvernare”, a declarat Stelian Ion, conform Agerpres.

Citeşte şi: Codrin Ștefănescu îl pune la perete pe Orban pentru desființarea SIIJ: „O sā regreți curând toate drācoveniile! Ai devenit o slugā ieftinā!”

Stelian Ion atacă UDMR pentru că are altă părere privind desfiinţarea SIIJ. „Aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Nu poate fi acceptat”

Ministrul Justiţiei a explicat că avizul Comisiei de la Veneţia prevede că SIIJ trebuie desfiinţată, iar competenţele procurorilor trebuie să fie cele de dinaintea înfiinţării secţiei, nu toate dosarele SIIJ să fie trimise unei alte structuri, „să fie făcute exact aceleaşi greşeli ca în trecut”.

„Sunt dezamăgit. Observ că UDMR merge aproximativ pe linia pe care a mers, din păcate, pentru că a făcut anumite compromisuri, dar doar pe jumătate, în sensul în care sunt de acord cu desfiinţarea SIIJ, dar cu aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Este inacceptabil să punem un amendament care prezintă riscuri de a reface SIIJ sub o altă formă, cu o altă denumire, cu o altă etichetă. Lucrul acesta este propus de colegii din UDMR. Nu poate fi acceptat”, a afirmat Stelian Ion, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Stelian Ion: „SIIJ are zilele numărate; am propus o sesiune extraordinară pentru a vota legea”

Stelian Ion acuză UDMR că blocheată desfiinţarea SIIJ

Mai mult, Stelian Ion a menţionat că pe acest subiect „este blocată situaţia” în coaliţie. De altfel, ministrul Justiţiei a subliniat că fără votul celor de la UDMR desfiinţarea SIIJ nu poate fi posibilă la Senat.

„UDMR sub nicio formă nu vrea refacerea competenţei DNA, subiectul nu este despre SIIJ, este despre afectarea competenţei DNA. Este vorba despre faptul că unii nu vor să continue lupta împotriva corupţiei şi vor să afecteze această luptă. (…) Căutăm soluţii în fiecare zi. (…) Sunt nişte soluţii constituţionale, dar analizăm toate variantele. Am solicitat un punct de vedere consilierilor şi departamentelor din minister, vom analiza cu premierul toate variantele”, a afirmat Stelian Ion.

 


loading...
Partenerii noștri