Marcel Ciolacu desfiinţează PNL după adoptarea rectificării bugetare. „Au spart deja banii pe tot felul de achiziții dubioase”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat joi că parlamentarii sociall-democraţi au susţinut şi votat suplimentarea fondurilor destinate autorităţilor locale în proiectul de lege de aprobare a rectificării bugetare. Preşedintele Camerei Deputaţilor i-a criticat pe guvernanţi despre care spune că nu au alocat fonduri pentru protecţia persoanelor vulnerabile, ci "au spart deja banii pe tot felul de achiziţii dubioase".

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 13:03
Marcel Ciolacu desfiinţează PNL după adoptarea rectificării bugetare. „Au spart deja banii pe tot felul de achiziții dubioase”

„PSD rezolvă din Parlament ce nu vrea ori nu este capabil guvernul Orban să facă! Am susținut și votat suplimentarea fondurilor destinate autorităților locale în proiectul legii de aprobare a rectificării bugetare.

Pentru Guvern nu este important că nu mai sunt bani pentru protecția persoanelor vulnerabile, pentru copiii din centrele de plasament sau pentru bătrânii instituționalizați. Și-au îndestulat deja toată clientela politică, au spart deja banii pe tot felul de achiziții dubioase și acum restul mai pot să aștepte.

Astăzi în Parlament am îndreptat acest lucru. Este firesc, după ce Guvernul i-a lăsat pe primari și pe președinții de Consilii Județene să se descurce singuri în fața crizei sanitare! Dacă situația a fost ținută sub control în majoritatea județelor din țară, meritul este al autorităților locale și nicidecum al Guvernului.

Peste 850 de milioane de lei au fost cheltuiți din bugetele locale în lupta împotriva COVID-19, în timp ce de la Guvern s-au trimis doar 20 de milioane de lei.

Astăzi, acești bani ajung înapoi la județe. Alte 80 de milioane au fost alocate către Primăria Capitalei și primăriile de sector. În total, este vorba de 0.09% din PIB, un procent infim – a suta parte din uriașul deficit bugetar de 10% realizat de guvernarea PNL!”, a scris Marcel Ciolacu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Klaus Iohannis, după prelungirea stării de alertă pentru COVID-19. „Sunt îngrijorat. Virusul nu pleacă în vacanţă şi nici în concediu”