Marcel Ciolacu, despre absenţi: „Am să propun excluderea lor. Nu e niciunul bolnav” VIDEO

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea celor trei colegi care nu au venit la Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură şi care au invocat probleme legate de coronavirus, Ciolacu adăugând că niciunul dintre ei nu este bolnav.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 13:16
Marcel Ciolacu, despre absenţi: „Am să propun excluderea lor. Nu e niciunul bolnav” VIDEO

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă a luat legătura cu colegii săi care au invocat probleme legate de noul coronavirus, Ciolacu, şef al Camerei Deputaţilor, a spus: „Care colegi? Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Potor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan. Dacă tot forţăm aşa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei foşti colegi ai mei. (…) Nu e niciunul bolnav”.

Şedinţa Parlamentului în care este programată dezbaterea moţiunii de cenzură a fost reluată, luni, cu apelul nominal de verificare a prezenţei deputaţilor şi senatorilor. Sunt strigați pe rând, la ora transmiterii acestei știri, parlamentarii PSD.

La Senat s-a terminat apelul și sunt absenți de la PSD: Roxana Pațurcă și Carmen Dan

La Camera Deputaților sunt absenți de la PSD: Dan Ciocan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Marian Cucșa (Partidul Republican), Sorin Bota

Cătălin Rădulescu, deputatul „Mitralieră”, internat în spital: „Există posibilitatea să nu pot vota moţiunea”

Dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban au fost amânate luni, nefiind întrunit cvorumul. Grupurile parlamentare ale USR şi PNL au părăsit sala în care ar urma să se dezbată şi să se voteze moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Reprezentanţii UDMR au anunţat că, dacă se va întruni cvorumul, parlamentarii se vor abţine de la vot. Parlamentarii PMP au anunţat deja că nu votează. Şedinţa plenului Parlamentului în care urmează să fie dat votul pe moţiunea de cenzură intitulată ”Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor” a fost reluată, luni după-amiază, după o oră, cu apelul nominal al senatorilor şi deputaţilor. Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că, din punctul său de vedere, moţiunea de cenzură este „consumată”, dar trebuie aşteptată decizia Curţii Constituţionale pentru a se stabili exact ce va urma.