Marcel Ciolacu, despre afirmaţiile lui Viktor Orban: Putea să urce şi pe Himalaya să facă astfel de declaraţii, importantă e gravitatea declaraţiilor

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile lui Viktor Orban sunt jignitoare pentru toată lumea. 

27 iul. 2022, 22:10
Marcel Ciolacu, despre afirmaţiile lui Viktor Orban: Putea să urce şi pe Himalaya să facă astfel de declaraţii, importantă e gravitatea declaraţiilor

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, miercuri seară, declaraţiile anti-UE şi anti-NATO făcute în România de premierul Ungariei, Viktor Orban, şi a precizat că va exista o discuţie în coaliţia de guvernare pe această temă. Ciolacu a mai afirmat şi că a aşteptat o reacţie a liderului UDMR, Kelemen Hunor.

Gigi Becali, desfiinţat în presa din Ungaria după ce l-a atacat pe Viktor Orban. „Agresiv și xenofob!”

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că declaraţiile lui Viktor Orban sunt jignitoare pentru toată lumea. ”O să avem o discuţie în cadrul coaliţiei. Declaraţia a fost jignitoare la toată lumea. Nu a fost o jignire adusă în special românilor. Mi-aş fi dorit să nu fie făcută pe teritoriul României, dar indiferent, putea să o facă şi pe Himalaya, efectele sunt aceleaşi, ale tale ca şi om politic”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a catalogat drept inacceptabilă afirmaţia lui Orban despre implicarea NATO şi UE în conflictul din Ucraina. ”În primul rând, cred că putea să urce şi pe Himalaya să facă astfel de  declaraţii, importantă e gravitatea declaraţiilor. Faptul că un lider al unui stat membru al Uniunii Europene aduce anumite declaraţii împotriva NATO şi UE, cred că e cel mai în măsură să răspundă. Cealaltă declaraţie (acuzele pentru NATO şi UE că susţine războiul din Ucraina – nr.r) este incalificabilă. Pentru un om politic în anul 2022, să faci o astfel de declaraţie, cu atât mai neinspirată să fie pe teritoriul României”, a precizat Ciolacu.
Întrebat dacă a avut o discuţie pe acest subiect cu Kelemen Hunor, liderul UDMR, Ciolacu a subliniat că se aştepta ca acesta să aibă o reacţie. ”Nu am avut. Eu mă aşteptam de la domnul Kelemen Hunor să aibă o reacţie, dânsul, personală, imediată după o astfel de  declaraţie”, a declarat Ciolacu.

PSD, reacție virulentă după vizita lui Viktor Orban în România: „Promovează mesaje antieuropene și proruse!”
Premierul Ungariei Viktor Orban a spus, sâmbătă, la Tuşnad, că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.

De asemenea, Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.