Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidențiale din 2024: „Nu exclud ca Mircea Geoană să fie candidatul PSD. 99% eu nu cred că voi candida”

Mircea Geoană este un potențial candidat la alegerile prezidențiale din România, din 2024, a dezvăluit Marcel Ciolacu, liderul PSD.

10 nov. 2022, 01:33
Marcel Ciolacu, despre alegerile prezidențiale din 2024: „Nu exclud ca Mircea Geoană să fie candidatul PSD. 99% eu nu cred că voi candida”

Marcel Ciolacu a precizat și faptul că îi e greu să accepte „pe cineva care a plecat din PSD și și-a creat un partid”.

„Mircea Geoană este un potențial candidat. Îmi este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD și și-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru și nu eu decid. Până acum decideau liderii partidului cine este candidatul, acum nu mai decid ei, decide teritoriul”, a precizat liderul PSD la B1TV, întrebat despre o posibilă candidatură a lui Mircea Geoană din partea PSD.

Întrebat cum va fi ales candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale, Ciolacu a explicat că „Am închis total că președintele partidului este automat și candidatul la președinție. Cine dorește să candideze va intra într-un filtru, se va merge în fiecare organizație, se va vota”.

Citește și Ciolacu: Nu pot accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei, iar una de 18.000 cu 2.700

În ceea ce îl privește, Marcel Ciolacu a spus că „99,9% nu cred că voi candida la funcția de președinte al României”.

„În acest moment, dacă mâine ar fi alegerile, eu nu m-aș înfige sau nu aș accepta în acest moment să candidez. Pentru că prima provocare pe care o am ar fi cea de prim-ministru. Pe urmă mai vedem. 99,9% nu cred că voi candida la funcția de președinte al României. Cred că PSD a luat anumite decizii greșite, pentru că dacă nu le-ar fi luat, ar fi câștigat. Deciziile nu au fost cele corecte sau cele așteptate să poți crea o platformă ca un om de stânga să câștige această funcție. Și atunci, trebuie schimbat ceva. Sunt dispus, împreună cu colegii mei, să găsim cel mai bun candidat”, a mai afirmat liderul social-democraților.

Citește și Marcel Ciolacu, despre intrarea în Schengen: „Mintea mea refuză să creadă că un stat european o să împiedice aderarea României”