Marcel Ciolacu, despre atacul terorist din Buxelles. ”Sunt foarte îngrijorat. Condamn violența și sunt solidar cu popoarele belgian şi suedez”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis marți că România condamnă ferm atacul terorist care a avut loc la Bruxelles luni seară și că este alături de poporul belgian în aceste momente dificile.

17 oct. 2023, 13:32
Marcel Ciolacu, despre atacul terorist din Buxelles. ”Sunt foarte îngrijorat. Condamn violența și sunt solidar cu popoarele belgian şi suedez”
Marcel Ciolacu, despre atacul terorist din Buxelles.

Marcel Ciolacu, despre atacul terorist din Buxelles. Șeful Guvernului a subliniat că este profund îngrijorat de aceste atacuri teroriste mai ales acum când în Orientul Mijlociu se află în plină desfășurare un război între armata israeliană și Hamas.

Citește și România umple Cutia Milei: Senatul a aprobat câte două milioane de euro anual pentru Mitropolia Basarabiei şi Schitul „Prodromu” de la Muntele Athos

Marcel Ciolacu, despre atacul terorist din Buxelles

„România condamnă ferm atacurile de la Bruxelles şi este alături de partenerii şi prietenii belgieni în aceste momente dificile. Luptăm cu terorismul şi extremismul cu toată energia noastră”, a scris Ciolacu, pe pagina de Twitter (X) a Guvernului.

În completare, şeful Executivului de la Bucureşti s-a declarat „profund îngrijorat” de atacul terorist de la Bruxelles, într-o altă postare, pe pagina sa de Twitter (X).

„Condamn cu fermitate violenţa determinată de ură şi sunt solidar cu popoarele belgian şi suedez în aceste momente dificile”, a afirmat Ciolacu.

Vă reamintim că luni seară două persoane au fost ucise, în capitala Belgiei, de un bărbat înarmat cu o pușcă.

Atacul a avut loc în jurul orei 19.00, pe bulevardul d’Ypres, când un bărbat a strigat „Allahu akbar” și a tras în toate direcțiile în timp ce cobora din scuter cu o armă de tip Kalașnikov.

Conform surselor citate, cele două victime sunt de naționalitate suedeză. În imaginile surprinse de un trecător și redistribuite pe platforma X, se vede un bărbat cu o jachetă portocalie și cu o cască albă pe cap, cu o armă în mână, care se urcă pe un scuter și fuge. Anterior, individul ar fi ucis o persoană în holul unei clădiri, înainte de a împușca două persoane într-un taxi. Poliția din Bruxelles nu exclude ipoteza unui atac terorist.

O purtătoare de cuvânt a Parchetului a precizat doar că o anchetă a fost deschisă, însă nu a putut da detalii deocamdată cu privire la motivele atacului.

Citește și Senatorul Antal Lorant (UDMR): am eficientizat sistemul prosumatorilor