Marcel Ciolacu, despre creşterea pensiilor. „Fără nicio mărire la pensii, este o condamnare”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a acuzat Guvernul de lipsă de coerenţă privind soluţiile pentru pensionari pe care îi consideră cei mai afectaţi de criza generată de pandemia de coronavirus. Preşedintele Camerei Deputaţilor crede că, în lipsa unui plan concret, pensionarii vor fi "condamnaţi".

RomaniaTV.net
07 mai 2020, 09:07
Marcel Ciolacu, despre creşterea pensiilor. „Fără nicio mărire la pensii, este o condamnare”

Întrebat dacă Guvernul Orban va majora pensiile cu 40 la sută, de la 1 septembrie, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Nu văd o coerență la Guvern, să vină cu niște soluții pentru pensionari. În schimb, nivelul de trai cel mai afectat este la pensionari. În acest moment, fără să vii cu un plan coerent și fără nicio mărire la pensii, este o condamnare. Să ne fie foarte clar: pensia nu e dată din milă de către stat. Oamenii au muncit să aibă aceste pensii!”, a precizat liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu, pentru Dcnews.

Marcel Ciolacu anunţă că parlamentarii nu vor avea vacanţă de vară

„Am avut o discuţie în partid ca în lunile iulie şi august Parlamentul să funcţioneze şi să nu avem vacanţă parlamentară. Vom fi la serviciu. Toţi colegii au fost de acord. Am avut discuţia cu Victor Ponta şi cu domnul Tăriceanu şi sunt de acord cu acest lucru”, a menţionat liderul interimar al PSD.

PSD ar vrea un Guvern de uniune naţională până la alegerile generale

Întrebat dacă ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului PNL, Marcel Ciolacu a explicat că „în acest moment, PSD singur nu are voturile pentru a dărâma acest Guvern”.

„Trebuie găsită o justificare foarte clară şi un plan de acţiune cu care viitorul Guvern să vină în faţa românilor. Nu trebuie să ne unescă forţe politice fără să vină cu un plan”, a spus Ciolacu.

Preşedintele interimar al PSD a afirmat că este în continuare în favoarea variantei unui Guvern de uniune naţională până în alegerile generale.