Marcel Ciolacu, despre datoriile de milioane de euro ale PSD: Situaţia partidului este foarte bună

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar PSD, a declarat miercuri că partidul îşi va onora toate datoriile acumulate în campania electorală pentru prezidenţiale. El a precizat că nu este o sumă "ascunsă" şi va putea fi constatată când toate documentele vor fi depuse la Autoritatea Electorală Permanentă. Datoriile PSD se cifrează la 15 milioane de euro, a dezvăluit G4media.ro.

04 dec. 2019, 19:16
Marcel Ciolacu, despre datoriile de milioane de euro ale PSD: Situaţia partidului este foarte bună

„Situaţia partidului este foarte bună, întotdeauna după o campanie electorală există datorii la partid. PSD îşi va onora toate datoriile. Cuantumul îl veţi vedea şi dumneavoastră în momentul în care documentele se vor depune la AEP pentru eliberarea banilor”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la finalul şedinţei CExN, potrivit Agerpres.

Preşedintele interimar al PSD nu a confirmat că ar fi vorba despre o datorie de 15 milioane de euro, întrebat în acest sens.

Nu cred, nu am stat să fac socoteli, să transform din lei în euro, dar, cu certitudine, nu este o sumă ascunsă, această sumă (documentele privind suma – n.r.) va fi depusă la AEP pentru a începe formalităţile”, a completat Ciolacu.

Întrebat dacă între cheltuielile avute figurează şi suma plătită pentru deplasarea făcută de Viorica Dăncilă în judeţul Iaşi în campania prezidenţială, liderul interimar al PSD a replicat: „Nu cred că AEP-ul decontează, nu… totuşi, cred că dacă am fi stat să vedem toată contabilitatea partidului, ar fi durat, totuşi, 24, 48 de ore”.

„Aş vrea, totuşi, să nu aruncăm activitatea unui partid în ridicol, aş vrea să văd şi la celelalte partide ce elicoptere s-au închiriat, sau pe ce perioadă, sau unde s-au dus. Am înţeles, plata, Partidul Social Democrat, pentru greşelile pe care le-a făcut, şi-a primit-o”, a completat Ciolacu. 

Viorica Dăncilă, fostul preşedinte al PSD, a declarat la rândul ei că în privinţa datoriilor financiare pe care le are partidul „nu este nimic care să creeze semne de întrebare”.

„Bun, au fost datorii şi înainte, sunt şi acum, au fost şi datorii care au fost preluate, eu cred că se va face o inventariere a datoriilor şi cred că nu este nimic care să creeze semne de întrebare (…). Nu am o evidenţă clară, eu cred şi sunt sigură că există document pentru fiecare cheltuială făcută la partid, nimeni nu şi-ar fi permis să facă o cheltuială care să nu fie dublată de actele justificative”, a afirmat Viorica Dăncilă la finalul şedinţei CExN al PSD, întrebată despre „datoriile mari” înregistrate de PSD.

Ea a precizat că nu are de unde să ştie situaţia exactă a datoriilor înregistrate în campania pentru alegerile prezidenţiale, dar şi-a exprimat convingerea că se va face, cu toate documentele, „justificarea” acestor datorii.

Citește și: Marcel Ciolacu a cerut audit financiar la PSD pentru cheltuielile din campanie. Fifor: La PSD nu sunt datorii nejustificate