Marcel Ciolacu, despre fondurile europene din exerciţiul financiar trecut: „Am depăşit o absorbţie de peste 93%, în acest moment”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi, la Mizil, după vizita de lucru la loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti- Buzău (A7), că din punctul lui de vedere, prioritatea numărul unu este exerciţiul financiar trecut.

12 sept. 2023, 12:56
Marcel Ciolacu, despre fondurile europene din exerciţiul financiar trecut: „Am depăşit o absorbţie de peste 93%, în acest moment”

”Cu domnul Grindeanu, la două trei zile avem o discuţie aprinsă în ceea ce priveşte fondurile pe care le-a cheltuit până acum, mai ales că se apropie rectificarea şi am vrut să îl însoţesc să văd stadiul fizic nu numai cifrele. Cu adevărat, trebuie să fim corecţi şi să spunem că nu a existat în istoria Ministerului Transporturilor atâtea investiţii, atâtea decontări şi poate e prima oară când văd o viziune de ansamblu. Plecăm de la Craiova până la Constanţa, vedem şi cu centura Bucureştiului, după 32 de ani, la fel ca şi Moldova, aşteptând autostrada”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a precizat că este nevoie de o coordonare ca toate să se închidă cam în acelaşi timp, şi Autostrada Moldovei şi centura Bucureştiului şi tot ce înseamnă Oltenia, sudul României, care să meargă spre Constanţa”, a arătat Ciolacu. Şeful Executivului a menţionat că ”dacă am fi avut această autostradă a Moldovei, acum ne-ari fi fost mult mai uşor să depăşim momentul”. Premierul a precizat că ”din punctul lui de vedere, prioritatea numărul unu este exerciţiul financiar trecut”, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Gabriela Firea suspectează un complot împotriva guvernului lui Ciolacu: „Nu prea există coincidenţe. Mereu a existat ceva care să îngruneze activitatea guvernamentală”

”Vreau să vă anunţ că am depăşit o absorbţie de peste 93%, în acest moment”, a afirmat Ciolacu, precizând că a avut o discuţie cu ministrul Fondurilor Europene, privind fiecare proiect.

”Domnul Grindeanu, astăzi, pe drum, mi-a spus că el mai poate încă 500 de milioane de euro dacă este loc să mai aducă facturi pe POIM, ceea ce este un lucru bun şi mi-aş dori pentru prima dată în istoria României să ajungem la o absorbţie de 98%-99%, poate chiar 100%, ţinând cont de supracontractare”, a arătat premierul, precizând că este nevoie de o ”coordonare interministerială”. ”După această prioritate, prioritatea Guvernului rămâne infrastructura mare care se multiplică cel mai mult în economie şi cred că este cazul ca Moldova să aibă o autostradă”, a arătat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: EXCLUSIV Gigi Becali vrea să se implice din nou în politică: „Să vină oamenii să facem partid. Eu cheltuiesc toţi banii”