Marcel Ciolacu, despre intrarea României în recesiune: „Dacă zona euro intră în recesiune, automat şi România va intra”

Marcel Ciolacu este optimist că măsurile luate de coaliţia de guvernământ pentru a contracara creşterile de preţuri vor stopa inflaţia. Liderul PSD a subliniat şi faptul că este pentru prima dată când inflaţia nu atrage după sine şomaj.

17 apr. 2022, 22:49
Marcel Ciolacu, despre intrarea României în recesiune: „Dacă zona euro intră în recesiune, automat şi România va intra”

Marcel Ciolacu a afirmat, la Antena 3, că investiţiile străine s-au mărit cu un miliard de euro.

Suma spune tot, procentul este o majorare a investiţiilor cu zece la sută, e o cifră importantă”, a mai spus preşedintele PSD.

Toate se trag de la inflaţie, şi preţul petrolului.Această inflaţie e istorică şi în Germania, şi  în Franţa, toate ţările au luat aceleaşi măsuri. Eu cred că toate aceste măsuri, la un moment dat, vor stopa această inflaţie”, a spus preşedintele PSD, arătând că este pentru prima oară când inflaţia nu a adus şi şomaj.

Este un mixt, astfel încât economia să nu derapeze”, a mai afirmat Ciolacu, subliniind faptul că leul a rămas stabil în rata de schimb cu euro.

Citeste si Marcel Ciolacu, convins că alianţa PSD-PNL va funcţiona şi după alegerile din 2024: „O altă coaliţie nu ar fi la fel de practică”

Marcel Ciolacu nu exclude intrarea României în recesiune

Liderul PSD spune că, deşi, deocamdată, nu există premisele ca România să intre în recesiune, acest lucru este inevitabil dacă toată Europa va intra în recesiune: ”Sunt de acord că dacă zona euro intră în recesiune, automat România va intra în recesiune”.

Marcel Ciolacu a mai spus că că ”este evidentă decuplarea energetică a Europei de Rusia”, după ce fiecare ţară îşi caută această independenţă.

Citeste si Deputat USR, mort de beat la tribuna Parlamentului. Cum îşi justifică politicianul prestaţia. VIDEO