Marcel Ciolacu, despre liste comune cu PNL: „Este posibil să venim cu un Proiect de țară, nu vorbim de USL 2”

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a exclus o candidatură comună cu cei de la PNL, în anul 2024. Şi liderul PNL Nicolae Ciucă ar fi de acord.

13 sept. 2023, 10:50
Marcel Ciolacu, despre liste comune cu PNL: „Este posibil să venim cu un Proiect de țară, nu vorbim de USL 2”

Marcel Ciolacu a spus că au existat doar discuții între colegi, iar dacă se va ajunge la o înțelegere este posibil să vină cu un Proiect de țară. ”Niciodată nu spun niciodată. Nu a fost această discuție până acum. Au existat discuții între colegi pentru liste comune. Nu vorbim despre un USL 2.  În cazul în care noi simțim că românii au încredere în noi, este posibil să venim cu un Proiect de țară. Vom vedea: este posibil, nu este posibil. Nu s-a luat nicio decizie.

Nicolae Ciucă nu exclude varianta unui candidat comun PNL – PSD la prezidențiale: „Există discuții pentru că suntem la guvernare împreună”

Pentru mine ca prim-ministru este esențial să ducem la capăt reformele asumate, să ne ținem de promisiunile făcute.

Ca și președinte al PSD prioritatea numărul 1 sunt primele alegeri, adică alegerile europarlamentare. Până la alegeri pentru funcția de președinte este cale lungă.”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre avertismentele de atacuri cu rachete și drone: „Trebuie să ne pregătim chiar să nu fie niciun pericol”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri, despre alerta uriașă de la graniță, după ce Rusia a lansat un nou raid aerian asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre. 6 oameni au fost răniți, iar 3 sunt în stare gravă după ce portul Izmail a fost lovit de mai multe drone. Românii au primit mesaje RO-Alert să fugă la adăpost și să se baricadeze în buncăre. 8 localități din Tulcea au primit avertizări, iar armata este în alertă maximă pentru că oricând pot câdea drone sau resturi de rachete în aceste zone.
Întrebat de ce este nevoie de adăposturi în Deltă, Marcel Ciolacu a spus: „Ca lumea să fie în siguranță. Și azi-noapte a funcționat sistemul Ro-alert. S-au făcut acele adăposturi, nu arată estetic, a fost o intervenție rapidă. Vor veni investiții majore în toate zonele de frontieră.

Situația este sub control. Trebuie să ne pregătim chiar să nu fie niciun pericol. Repet, sunt de acord că nu sunt foarte aspectuoase, dar a fost o improvizaţie pentru o perioadă foarte scurtă de timp”.

În cursul acestei nopţi, în jurul orei 1:00, ISU DELTA Tulcea a trimis un mesaj RO-ALERT, prin care avertiza populaţia că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian.

Citește și Marcel Ciolacu admite că poartă discuţii cu PNL pe tema candidaturilor pe liste comune: „Normal, facem politică. Eu aş merge şi la Comisia Europeană cu candidat comun”

Autorităţile îndemnau oamenii să se ducă în beciuri sau în adăposturile de protecţie civilă, iar în cazul în care nu există această posibilitate, să rămână în casă şi să nu se apropie de geamuri şi pereţii exteriori. 8 localități ar fi fost vizate de avertismentul emis de autorități: Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina și Văcăreni

Vă reamintim că pe 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite au fost ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.