Marcel Ciolacu despre moţiune: „O ţară în derivă cu şomaj galopand. Este timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie!

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a declarat într-o şedinţă online de presă că PNL a secat România de resurse că ca ar trebui să "le crape obrazul de ruşine". 

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 10:32
Marcel Ciolacu despre moţiune: „O ţară în derivă cu şomaj galopand. Este timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie!

„Domnule Orban, încă prim-ministru al României, doamnelor şi domnilor, un haos imens, o economie pusă la pământ şi cu şomaj galopant. Asta e România după 9 luni de guvernare liberală. Asta e România după 9 luni de guvernare liberală. O ţară în derivă condusă de un Guvern cu zero credibilitatea, un Guvern în care miniştrii se contrazic unii cu ceilalţi. Aţi scăpat total situaţia de sub control, aţi eşuat în gesitonarea pandemiei, în relansarea economiei. Acestea sunt rezultatele guvernării PNL”, a afirmat, miercuri, Marcel Ciolacu, la dezbaterea din Parlament privitoare la deschiderea şcolilor şi organizarea alegerilor.

Citeşte şi: PSD depune luni moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban

Ar trebui să vă crape obrazul de ruşine. Un prejudiuciu de peste 650 de milioane de lei, peste 800 de nereguli constatate de Curtea de Conturi doar în starea de urgenţă. Asta e România condusă de voi, o ţară secată de resurse, dar cu un PNL tropăind să facă alegeri. Orice amânarea va duce la pierderea puterii şi o dată cu pierderea puterii ştiţi că vă veţi pierde şi libertatea. 

Noi nu ne opune acestor alegeri. Este momentul ca românii să vă dea o lecţie. Sunteţi în stare să organizaţi aceste alegeri sau veţi îmbolnăvi toată România. Românii trebuie să ştie care este strategia, ca după alegeri să nu avem înmormântări exact cum aţi spus şi de Paşte. Cum veţi putea face din şcoli secţii de vot, cum se va desfăşura procesul de votare. 

Aţi sabotat sănătatea românilor, aţi amanetat educaţia. Dar gata s-a umplut paharul. Pe 17 august PSD va depune moţiunea de cenzură, considerăm că e timpul să plecaţi acasă sau la puşcărie, în funcţie de faptele fiecăruia. 

Citeşte şi: OFICIAL: Parlamentarii Pro România vor vota moţiunea de cenzură

Astăzi domnule Orban trebuie să veniţi la tribună şi să explicaţi cum vor decurge alegerile locale. Aţi pierdut toată vara şi nu aţi făcut nimic. Doar vorbe şi scenarii colorate. Iar acum aţi pasat răspunderea către primarii şi directorii de şcoli fără proceduri clare. Cu sprijinul constant al preşedintelui Iohannis aţi distrus România. S-a umplut paharul”, a declarat Marcel Ciolacu. 

„V-au interesat doar alegerile, furturile şi cât mai multe funcţii pentru rude şi clientela din partid, dar pentru români nimic. Dle Orban de când v-aţi instalat la putere şi până astăzi nu v-a păsat nicio secundă de traiul românilor de zi cu zi. Aţi avut o obsesie – alegerile anticipate, pentru asta aţi sacrificat tot. În timp ce românii erau închişi în case, aţi devalizat bugetul de stat. Sute de milioane euro au ajuns în buzunarele clientelei de partid”, a mai afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.


loading...