Marcel Ciolacu, despre o nouă moţiune de cenzură: Aşteptăm şi pe ceilalţi să-şi dea seama de nenorocirea care s-a abătut asupra noastră

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că parlamentarii PSD vor introduce moţiunea de cenzură şi că îi aşteaptă pe ceilalţi lideri ai partidelor reprezentate în Parlament să se alăture acestui demers. De asemenea, liderul social-democraţilor a acuzat Guvernul PNL că dispune de fonduri pentru a mări pensiile cu 40 la sută, însă banii sunt "ţinuţi la puşculiţa electorală pentru alegerile din decembrie".

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 12:01
Marcel Ciolacu, despre o nouă moţiune de cenzură: Aşteptăm şi pe ceilalţi să-şi dea seama de nenorocirea care s-a abătut asupra noastră

„Vom introduce moţiunea de cenzură. Aşteptăm motivarea de la CCR. În acest moment, avem un Guvern cu o susţinere parlamentară şi preşedintele României. Au fost ce le trebuie să guverneze.

Dacă vreun lider politic, Traian Băsescu, Dan Barna, Kelemen Hunor, se hotăresc să vină alături de demersul nostru vom introduce de îndată moţiunea de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Aeroportul Inţernational „George Enescu” din Bacău.

Întrebat dacă PSD a renunţat la ideea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban, Ciolacu a spus că: „vom pune pe ordinea de zi să programăm votul”.

„Aşteptăm şi pe ceilalţi să-şi dea seama de nenorocirea care s-a abătut asupra noastră”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu, despre banii necesari pentru creşterea pensiilor cu 40 la sută. „Sunt ţinuţi la puşculiţă electorală”

De asemenea, preşedintele PSD a dat asigurări că majorarea pensiilor cu 40 la sută este o măsură sustenabilă.

„Nu afectează în niciun fel deficitul României. Există un capitol în buget – acţiuni generale – la Ministerul de Finanţe unde veţi descoperi aceşti bani. Sunt ţinuţi la puşculiţă electorală pentru alegerile din decembrie. Nu, să le dea la oameni şi să respecte legile ţării”, a precizat Marcel Ciolacu.

Florin Cîţu: „Dacă majorarea pensiilor cu 40% ar trece, cursul leu – euro s-ar deprecia imediat”