Marcel Ciolacu, despre Primăria Capitalei: „Sunt ferm convins că în perioada următoare vom avea candidatul comun pe care îl vom prezenta. În acest moment doamna Firea este candidatul PSD”

Președintele PSD se află la Roma, acolo unde social democrații europeni își desemnează astăzi candidatul pentru șefia Comisei Europene. Marcel Ciolacu este atent la problemele Europei, dar nu uită de anul greu electoral de acasă.

03 mart. 2024, 07:47
Marcel Ciolacu, despre Primăria Capitalei: „Sunt ferm convins că în perioada următoare vom avea candidatul comun pe care îl vom prezenta. În acest moment doamna Firea este candidatul PSD”

Marcel Ciolacu se află la Congresul PES, dar nu uită nici de problemele interne ale României.  „În primul rând, cred că sunt cele mai importante alegeri europarlamentare de la înființarea Uniunii Europene. După atâtea crize suprapuse – pandemie, criză energetică – suntem totuși într-o criză majoră după atacul total incorect al Federației Ruse asupra Ucrainei. Toate familiile democratice încep să aibă un discurs comun în ceea ce privește viitorul și direcția europeană. Au existat multe probleme economice la nivel european și e normal ca familiile să se strângă și să găsească cele mai bune soluții.

Rareş Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: „A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București”
Familia social democrată europeană are un candidat unic, Nicolas Schmit, un iubitor de România și un om care a ajutat foarte mult România în negocierile de scoatere a acelui 9,4. El a fost și promotorul programului care a adus României aproape 3 miliarde de euro pentru stabilitatea forței de muncă pe perioada pandemiei și post-pandemie. Ne-am făcut un plan împreună cu ceilalți lideri în ceea ce privește viitorul european, viitoarele negocieri între familiile europene”, a spus Ciolacu la Euronews.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre competiția electorală pentru Primăria Capitalei, respectiv posibilitatea unui candidat unic. „Sunt ferm convins că în perioada următoare vom avea candidatul comun pe care îl vom prezenta. În acest moment doamna Firea este candidatul PSD. Este singura care s-a înscris în competiție în organizația din București și acum se măsoară compatibilitatea electoratelor de dreapta și de stânga. Vom lua o decizie împreună. Trebuie să terminăm cu era Nicușor Dan”, a spus Ciolacu.

Citeşte şi

Marcel Ciolacu, succes imens pentru românii din Diaspora: „Românii din Spania vor avea în curând dublă cetăţenie”