Marcel Ciolacu dinamitează campania de vaccinare anti-COVID. „După ce sunt proşti, mai sunt şi fuduli.În trei-patru ani, terminăm să ajungem la 70%”

Marcel Ciolacu a criticat guvernanţii privind campania de vaccinare anti-COVID pe motiv că nu au pus la cale un plan coerent. Preşedintele PSD estimează că imunizarea populaţiei împotriva coronavirusului s-ar obţine în aproape patru ani dacă se menţine actualul ritm al vaccinărilor.

18 ian. 2021, 21:48
Marcel Ciolacu dinamitează campania de vaccinare anti-COVID. „După ce sunt proşti, mai sunt şi fuduli.În trei-patru ani, terminăm să ajungem la 70%”

Marcel Ciolacu dinamitează campania de vaccinare anti-COVID. Preşedintele PSD a amintit despre platforma folosită pentru înscrierea la vaccinare care s-a blocat.

„După ce sunt proşti, mai sunt şi fuduli, chiar nu se vede? E evident. Nu sunt în stare să recunoască. Nu funcţionează. N-am fost în stare. Toate lucrurile sunt perfecte. (…)

Vorbea USR de digitalizarea României. Poate să facă măcar platforma asta să funcţioneze? Am mai avut o dată cu platforma cu IMM-urile ne-am chinuit la fel. Această campanie de vaccinare este de fapt oglinda actualei guvernări. Este cel mai important examen al guvernării. Nu avem doze suficiente, este evident.

În acest moment, în trei-patru ani terminăm să ajungem la 70%, la gradul de imunizare al populaţiei”, a spus Marcel Ciolacu, la TVR.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 18 ianuarie 2021. Peste 30.000 de persoane, imunizate anti-COVID

Marcel Ciolacu dinamitează campania de vaccinare anti-COVID şi cum vor fi redeschise şcolile. „Profesorii sunt în ultima grupă de vaccinare”

„Am văzut anunţul de la Cotroceni că pe 8 februarie se redeschid şcolile după un an de zile. Ne-am uitat şi în a doua etapă de vaccinare, în planul Guvernului, şi profesorii sunt pe locul 13 sau 14 din 17. Profesorii sunt în ultima grupă de vaccinare.

Cu sistemul de învăţământ terminăm de vaccinat undeva în toamnă, dar şcolile le redeschidem.

Este o incoerenţă. Nu sunt în stare să aibă un plan coerent şi o informare publică transparentă către populaţie.”, a mai precizat preşedintele PSD.

Preşedintele PSD: „Profesorii nu sunt vaccinaţi şi veţi vedea că foarte multe dintre şcoli vor fi închise”

„Şcolile sunt închise de un an de zile şi nici până acum nu am făcut ceva coerent să vaccinezi prima oară profesorii, fiindcă urmează pe 8 februarie, a făcut anunţul la Cotroceni că urmează deschiderea şcolii.

Profesorii nu sunt vaccinaţi şi veţi vedea că foarte multe dintre şcoli vor fi închise”, a mai precizat liderul PSD, conform sursei citate.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai criticat guvernanţii pe motiv că i-au acuzat pe români că „nu vor să se vaccineze şi uitaţi că românii vor să se vaccineze”.

„Persoanele vulnerabile în faţa COVID doresc să se vaccineze şi nu pot să acceseze platforma, nu au centrele. N-am terminat acest parteneriat cu administraţiile locale să găsească resursele”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu, atac furibund la adresa lui Florin Cîţu. „Nu e venit acum prim-ministru din copac”

De asemenea, preşedintele PSD a amintit că bugetul pe anul 2021 nu a fost adoptat, iar Primăriile nu pot aloca fonduri pentru a înfiinţa noi centre de vaccinare anti-COVID.

„Noi nu avem buget. Neavând buget, nu pot să aloce banii Primăriile. Sunt nişte legi. Prim-ministrul ar trebui să le ştie. Nu e venit acum prim-ministru din copac.

El a fost ministrul Finanţelor şi ştie foarte bine legile. Altfel, o să vină Curtea de Conturi”, a mai spus Ciolacu.

Citeşte şi: Românii care se vaccinează anti-COVID scapă de carantină. Noi reguli şi pentru persoanele care se întorc din Marea Britanie