Marcel Ciolacu, discurs dur la adresa PNL: „România se află într-un punct critic, după doi ani pierduţi. PSD ştie să guverneze”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, în plenul Parlamentului, la votul pentru învestirea Guvernului Ciucă, că social-democraţii au fost nevoiţi să ia o decizie clară de a intra la guvernare, ”după doi ani pierduţi”.

25 nov. 2021, 12:50
Marcel Ciolacu, discurs dur la adresa PNL: „România se află într-un punct critic, după doi ani pierduţi. PSD ştie să guverneze”

PSD a acceptat provocarea de a fi alături de români şi a decis să intre la guvernare cu prima linie a partidului, a declarat, în plenul reunit al Parlamentului, liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu.

„Suntem într-un punct critic, care necesită o decizie fundamentală. PSD este cel mai responsabil şi mai stabil partid din România. De aceea, PSD trebuie să facă o alegere în acest moment, iar alegerea era următoarea: vom continua să criticăm o guvernare ineficientă sau ne vom folosi priceperea şi experienţa pentru a opri chiar acum prăbuşirea, pentru a fi alături de oameni, de români şi a stabiliza ţara. Am acceptat acum această provocare, pentru că PSD nu fuge niciodată de responsabilitate şi pentru asta am decis să intrăm cu prima linie a partidului. Am impus oameni cu experienţă politică şi administrativă, am venit cu profesionişti care au performat în mediul privat, am venit cu medici de excepţie, nu este timp de experienţe. Trebuie să aplicăm măsurile PSD încă din prima zi. PSD ştie să guverneze, am demonstrat-o întotdeauna, mai ales când am venit să reparăm dezastrul unor alte guvernări”, a afirmat Ciolacu în şedinţa de dinaintea votului de învestitură pentru Cabinetul Ciucă.

El a adăugat că România are nevoie de un nou drum, în care „statul are grijă de cetăţenii săi”, mai ales de cei vulnerabili, un drum în care „munca este încurajată şi răsplătită”, scrie Agerpres.

Marcel Ciolacu: „PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum”

„În pandemie, cei bogaţi s-au îmbogăţit şi mai mult, iar statul şi-a pierdut simţul responsabilităţii faţă de oamenii care muncesc din greu, faţă de pensionari, faţă de familiile cu copii şi firmele româneşti. Acest lucru trebuie să se schimbe. PSD intră la guvernare pentru a le fi alături celor care au luptat singuri până acum. Multor români le este din ce în ce mai greu să plătească facturile, mâncarea, benzina sau medicamentele.

România trăieşte în sărăcie, foame şi frig, s-a scumpit tot ce se putea scumpi, avem o inflaţie record şi venituri îngheţate pentru oameni. Avem un drum lung în faţă pentru a creşte puterea de cumpărare. De acum avem datoria să stopăm prăbuşirea nivelului de trai. PSD va pune în aplicare din prima lună de guvernare pachetul social. Vom creşte alocaţiile, pensiile, salariul minim şi indemnizaţiile persoanelor cu handicap”, a menţionat Ciolacu.

Acesta a spus că Guvernul trebuie să protejeze, în sfârşit, viaţa cetăţenilor şi că „a fost prea multă suferinţă în România în această perioadă”.

„Am venit al guvernare pentru că e momentul ca oamenii, în sfârşit, să afle adevărul, tot adevărul. Doar aşa se va putea restabili încrederea în autorităţi. Nu voi minţi niciodată că am învins pandemia. Doar împreună, într-un parteneriat real, putem să depăşim acest moment greu, să ţinem lucrurile sub control. Trebuie să dărâmăm ziduri de ură care s-au înălţat între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Nu există români buni sau mai puţin buni, toţi suntem români şi vrem să ne luăm vieţile înapoi. De aceea, măsurile sanitare trebuie să fie comunicate doar de profesionişti din sănătate, politicienii trebuie să facă un pas în spate. Trei măsuri vor fi esenţiale – accesul la medicamentele virale, testarea extinsă şi noua campanie de vaccinare”, a arătat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Parlamentul votează joi Guvernul Ciucă, jurământul se depune la ora 15.00. Protestatari apropiaţi de USR au venit la Parlament VIDEO