Marcel Ciolacu, după acuzaţia lui Iohannis: Azi am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că atacurile politice nu pot rezolva problemele reale ale românilor. "Vreau sa nu lăsam o minciună sa ne disraga atentia de la realele probleme ale României. (...) azi am avut senzaţia că Vadim Tudor traieste si este presedintele României". 

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 12:34
Marcel Ciolacu, după acuzaţia lui Iohannis: Azi am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României

„Vreau să nu luăm și să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenția de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins definitiv, în Senat, acum. El nu a fost votat niciodată în Camera Deputaților, să fie clar. Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după patru luni de zile. După patru luni au trimis patru cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaţilo. S-a întrebat vreodată președintele dacă guvernul lui și-a făcut treaba? Nu, nu a avut timp. După o lună de la adoptarea tacită, președintele a venit cu un atac grosolan. Azi am avut senzatţa ca Vadim Tudor trăieste şi este preşedintele României”, a spus preşedintele interimar la PSD Marcel Ciolacu. 

Senatorii au respins cu 126 de voturi împotrivă si 9 voturi pentru proiectul de lege care a creat scandal la nivel politic între președintele Klaus Iohannis și PSD. Cu excepția UDMR, toate partidele parlamentare au votat împotriva inițiativei legislative. Reamintim că un proiect de le care prevedea acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc a fost adoptată tacit de către Camera Deputaților.