Marcel Ciolacu, după decizia din BPR: „Ludovic Orban să-şi dea demisia”

Marcel Ciolacu a declarat joi că nu înțelege de ce președinții celor două Camere, Anca Dragu și Ludovic Orban, nu au convocat plenul comun al Parlamentului.

09 sept. 2021, 14:08
Marcel Ciolacu, după decizia din BPR: „Ludovic Orban să-şi dea demisia”

Liderul PSD a spus că nu înțelege de ce Ludovic Orban a informat Guvernul după 5 zile. „Așteptăm decizia CCR. Eu nu cred că va fi după Congresul PNL, părerea mea e că va fi mult mai repede”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Este un conflict între Guvern și Parlament. Guvernul este condus de PNL, iar Parlamentul este condus de PNL și USR. Deci este un conflict în interiorul acestei coaliții. Constituția trebuia respectată categoric. Nu înțeleg de ce conducerea Camerei Deputaților prin dl Orban și conducerea Senatului prin dna Dragu nu au convocat până acum citirea moțiunii într-un plen comun. Nu trebuia luată o decizie în BPR, trebuia respectată Constituția. (…) PNL și UDMR au propus să nu aibă loc nici citirea, ceea ce era o aberație totală. Președintele Camerei și președintele Senatului ar fi trebuie să convoace plen comun, fără decizia BPR. Nu înțeleg de ce dl Orban a anunțat Guvernul după 5 zile. N-are nicio legătură dacă BPR a avut cvorum sau nu. Nu cumva ei sunt la putere și au majoritate. În acest moment au toate funcțiile în statul român”, a spus Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu a mai declarat că Ludovic Orban trebuie să-și dea demisia, dacă nu înțelege legea. PNL a încălcat Constituția, moțiunea trebuia citită deja, a mai spus liderul PSD. Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va vota căderea Guvernului Cîțu, care a acuzat că această criză politică este „una ipocrită, de șantaj”.

„Putem pune la vot moţiunea şi, am spus, orice moţiune ajunge la vot va fi votată de PSD”, a subliniat liderul PSD. El a adăugat: „Au ajuns PNL şi USR să îşi facă strategia politică în funcţie de PSD? Am dat frânturi de informaţie, că facem politică. Toţi membrii PSD-ului vor fi prezenţi la şedinţa de plen reunit. E normal să apărăm statul de drept şi decizia CCR-ul. Am apărat în BPR Constituţia că în maxim cinci zile moţiunea trebuie citită”.

Marcel Ciolacu a vorbit şi despre majorarea salariului minim pe economie, care ar trebui realizată cât mai rapid.

„Alături de pensionari, angajații din privat plătiți cu #salariulminim reprezintă cea mai vulnerabilă categorie socială în fața creșterilor prețurilor la energie, alimente și medicamente. Majorarea salariului minim de la 2.300 la 2.500 de lei și ridicarea plafoanelor de deduceri scutite de impozit reprezintă cea mai rapidă soluție pentru milioane de români, fără a afecta bugetul de stat. 66% dintre antreprenori susțin măsura! Guvernul de circari nu are nicio scuză să refuze această soluție a PSD”, a declarat Marcel Ciolacu pe Facebook.