Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Nehammer: „O întâlnire constructivă despre calea de urmat în vederea construirii unei cooperări mai puternice”

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu cancelarul austriac Karl Nehammer, subiectul principal fiind calea de urmat „în vederea construirii unei cooperări mai puternice, în special în ceea ce priveşte securitatea şi gestionarea frontierelor, inclusiv Ungaria şi Balcanii de Vest”.

07 mart. 2024, 19:08
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Nehammer: „O întâlnire constructivă despre calea de urmat în vederea construirii unei cooperări mai puternice”

O întâlnire constructivă cu Karl Nehammer despre calea de urmat, în vederea construirii unei cooperări mai puternice, în special în ceea ce priveşte securitatea şi gestionarea frontierelor, inclusiv Ungaria şi Balcanii de Vest. Îmbunătăţirea relaţiilor noastre şi construirea pentru viitor”, a scris Marcel Ciolacu pe reţeaua X, după întâlnirea cu Nehammer.

Nehammer a scris pe X, în timpul vizitei la Bucureşti, că poziţia Austriei rămâne neschimbată în ceea ce privește aderarea României la Schengen. În postare, Nehammer vorbeşte şi despre companiile austriece, despre care afirmă că „sunt puternic implicate în România şi creează multe mii de locuri de muncă”, dar şi despre faptul că „mulţi cetăţeni români lucrează în profesii de asistent medical în Austria şi sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire”.

Citeste si Piața drogurilor din România, lovită puternic de o nouă decizie a Guvernului. Marcel Ciolacu: „Introducem pe lista drogurilor de mare risc şase noi substanţe”

România este un partener important pentru Austria. Companiile noastre sunt puternic implicate în România și creează multe mii de locuri de muncă în această țară. Mulți cetățeni români lucrează în Austria și sprijină persoanele care au nevoie de îngrijire.

În același timp, am vorbit foarte deschis și despre obiecțiile Austriei față de extinderea rapidă a spațiului Schengen. Poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: în prezent, sistemul Schengen nu funcționează, prin urmare nu poate fi extins„, a scris Nehammer pe X.

De asemenea, Nehammer, a declarat, joi la Congresul PPE din Capitală, că UE trebuie să ia în serios graniţele externe şi să ofere asistenţă la graniţă.

Citeste si Prețurile la energie și gaze, plafonate încă un an. Marcel Ciolacu: „Vom continua mecanismul de plafonare cel puțin până în primăvara lui 2025”/Statul are datorii de sute de milioane de lei către furnizori

Avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate şi să ne asigurăm că cei care se află ilegal pe teritoriul UE sunt repatriaţi”, a spus cancelarul austriac.

Karl Nehammer repostează mesajul lui Marcel Ciolacu pe rețeaua X

După întâlnirea cu Marcel Ciolacu, Nehammer nu a mai avut niciun comentariu de făcut, limitându-se la a reposta mesajul premierului român.

Marcel Ciolacu