Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti: „Am transmis poziţia noastră fermă în susţinerea aderării la Uniunea Europeană a Republicii Moldova”

Situaţia din Republica Moldova este ''stabilă'', iar autorităţile fac tot posibilul să o păstreze din punct de vedere economic, politic şi social şi pentru a primi refugiaţi din Ucraina, a declarat, marţi, ambasadorul Victor Chirilă, la finalul unei întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

01 mart. 2022, 14:28
Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti: „Am transmis poziţia noastră fermă în susţinerea aderării la Uniunea Europeană a Republicii Moldova”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat că  i-a transmis reprezentantului moldovean ”poziţia noastră fermă în susţinerea aderării la Uniunea Europeană a Republicii Moldova, alături de Ucraina şi Georgia”.

„Miza mea este o Românie stabilă și prosperă într-o vecinătate stabilă și prosperă. Iar acest lucru nu poate fi făcut fără a susține cu tărie parcursul european al Republicii Moldova.

I-am transmis astăzi E.S. domnul Victor Chirilă, Ambasadorul Republicii Moldova la București, poziția noastră fermă în susținerea aderării la Uniunea Europeană a Republicii Moldova, alături de Ucraina și Georgia.”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

„Situaţia este stabilă, autorităţile fac tot posibilul să păstreze stabilitatea şi economică şi politică şi socială, au făcut tot posibilul pentru a primi fluxul de refugiaţi care vin din Ucraina. Deci, s-au deschis puncte de frontieră la Palanca şi Otaci. Dăm dovadă de solidaritate şi ospitalitatea necesară. Cetăţenii din Ucraina sunt primiţi atât în privat, cât şi în punctele de primire deschise de autorităţi. Ieri, pe teritoriul Republicii Moldova, erau peste 36.000 de cetăţeni din Ucraina. (…) Facem tot posibilul pentru a ajuta cetăţenii Ucrainei”, a declarat şi ambasadorul Victor Chirilă, la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: O nouă rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia după cele mai dure atacuri ale ruşilor în marile oraşe ucrainene. Care a fost reacţia lui Putin după întâlnirea din Belarus

Întrebat care crede că sunt consecinţele economice în contextul conflictului din Ucraina, Chirilă a precizat că „deocamdată autorităţile au făcut tot posibilul să păstreze stabilitatea economică”.

„Nu există mari îngrijorări. Dar, sigur că ne dorim o susţinere tot mai importantă din partea partenerilor noştri strategici – România, Uniunea Europeană, în special pentru a asigura securitatea alimentară, de asemenea securitatea energiei. Avem nevoie şi de susţinere importantă în acest sens. (…) Facem tot posibilul să nu ne implicăm în acest conflict, dar să ajutăm cu tot ce putem cetăţenii din Ucraina. Şi facem tot posibilul pentru un dialog la pace. Noi întotdeauna am optat pentru dialog şi pentru negocieri pentru a asigura pacea în regiune şi stabilitatea în regiune”, a adăugat Victor Chirilă.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski, discurs fulminant în Parlamentul European: „Cred că dreptul nostru este să fim egali. Sunt mii de oameni ucişi în acest război şi oraşe bombardate”