Marcel Ciolacu e în carantină. Liderul PSD s-a întâlnit cu ministrul infectat cu COVID-19

Marcel Ciolacu se află în carantină, după ce a intrat în contact direct cu Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, care s-a infectat cu COVID-19.

14 ian. 2022, 11:41
Marcel Ciolacu e în carantină. Liderul PSD s-a întâlnit cu ministrul infectat cu COVID-19

Marcel Ciolacu a decis să se autoizoleze. Preşedintele PSD a făcut mai multe teste rapide pe bază de antigen, iar rezultatul este negativ.

Preşedintele Camerei Deputaţilor este în carantină, după ce a avut o întâlnire cu Lucian Romașcanu, care este infectat cu COVID, conform Antena3.

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, a anunţat joi seară că a fost depistat cu COVID și va lucra în regim de telemuncă până luni, când expiră carantina legală. El spune că a mai avut COVID în noiembrie 2020 și este vaccinat cu două doze.

„După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităţilor curente am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv. Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală. (…) Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aştept întoarcerea între colegi”, a scris Lucian Romaşcanu joi seară pe Facebook.

Citeşte şi: Lucian Romaşcanu este primul ministru testat pozitiv la Covid 19

În urmă cu trei luni, Marcel Ciolacu s-a vaccinat cu doza a treia de ser anti-coronavirus.

„Astăzi, am făcut #doza3 de vaccin. Am mers, după vot, împreună cu Paul Stănescu, secretarul general al PSD, și mai mulți colegi din Parlament.

Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să vă testați la cea mai mică suspiciune! Sunt cele mai simple și la îndemână căi pentru a depăși această perioadă neagră. Fiecare dintre noi trebuie să se gândească la sănătatea sa și a familiei sale. Și să acționeze pentru binele tuturor!”, scria Marcel Ciolacu pe Facebook.

Valul 5 de COVID-19 a lovit România. Autorităţile se aşteaptă ca acesta să depăşească 25.000 în următoarea perioadă din cauza răspândirii tulpinii Omicron în România, o variantă mult mai contagioasă. În aceste condiţii, autorităţile sanitare au propus modificări în ceea ce priveşte izolarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19, dar la carantinare.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât vineri modificarea regulilor privind carantina şi izolarea românilor depistaţi pozitiv cu COVID-19. Se va face difenţă între vaccinaţi şi nevaccinaţi.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunţat că în şedinţa CNSU s-a decis reducerea perioadei de carantină de la 14 la 5 zile pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19 sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile. De asemenea, s-a decis reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoanele nevaccinate.

Citeşte şi: Zile mai puţine de carantină şi izolare a românilor depistaţi cu COVID-19. Se face diferenţă între cei vaccinaţi şi cei nevaccinaţi DOCUMENTUL OFICIAL