Marcel Ciolacu e sigur: „Avem suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă şi fără ajutorul UDMR” VIDEO

Marcel Ciolacu a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că "sunt suficiente voturi" ca moţiunea de cenzură să treacă, chiar şi fără UDMR. Totodată, liderul PSD acuză că Guvernul Orban oferă "mită" ca să nu treacă moţiunea.

27 aug. 2020, 12:12
Marcel Ciolacu e sigur: „Avem suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă şi fără ajutorul UDMR” VIDEO

„În acest moment sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă”, a spus Marcel Ciolacu, la sediul PSD. Întrebat dacă aceste voturi le includ şi pe cele ale UDMR, el a spus: „Avem discuţii în continuare”. „Dar şi fără UDMR avem suficiente voturi ca moţiunea să treacă„, a adăugat liderul PSD.

„Toată lumea din administraţia locală este foarte îngrijorată, la fel ca şi părinţii, cu ce ce va întâmpla pe data de 14 septembrie, când se vor deschide şcolile. Guvernul deja ne-a obişnuit să mute întreaga responsabilitate către autorităţile locale, exact cum a făcut şi cu pandemia şi cu organizarea alegerilor. Dacă până acum în forurile politice discuţiile erau despre alegeri, astăzi toate discuţiile au fost legate de deschiderea şcolilor şi de haosul creat, cum se vor organiza mai bine. Mai mult, autorităţile locale au atras atenţia că nu mai au resursele financiare, atât pentru deschiderea şcolilor, cât şi pentru organizarea alegerilor.

Citeşte şi Raluca Turcan, despre moţiunea de cenzură: Destabilizează ţara

Vom face un demers către Guvernul României, poate or să ne dea o parte din cele două miliarde de lei, puse la dispoziţia primului ministru. Am înţeles că o parte sunt pentru mită, să nu treacă moţiunea de cenzură, către parlamentari şi primari. Poate găseşte din acei bani, domnul prim-ministru, să îndrepte şi către problemele reale ale României„, a mai acuzat Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, cheamă parlamentari social-democraţi „să bea cafele”, adăugând că acesta nu va reuşi „să fure” niciun deputat sau senator al partidului. „Nu este niciun anunţ de la niciun preşedinte de organizaţie că vreun parlamentar şi-a schimbat orientarea politică. Am înţeles de la colegii mei parlamentari, deputaţi şi senatori, deja sunt sunaţi de celebrul domn Barbu, secretarul general adjunct al Guvernului, acel infractor, care îi invită la Guvern pe parlamentari să bea cafele. Îl anunţ că nu va reuşi să fure pe ultima sută de metri parlamentari ai PSD„, a afirmat Ciolacu, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.