Raluca Turcan, despre moţiunea de cenzură: Destabilizează ţara

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri seară, că PSD destabilizează ţara prin moţiunea de cenzură. Reamintim că Preşedintele PSD a anunţat pe Facebook că "Guvernul Orban trebuie să plece", precizând că moţiunea se va vota pe 31 august.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 17:40
Raluca Turcan, despre moţiunea de cenzură: Destabilizează ţara

„Domnul Ciolacu a avut nevoie de un exercițiu de forță și au depus moțiune. Din punctul nostru de vedere, în sesiune extraordinară nu poate fi depusă moțiune de cenzură.

Pentru un exercițiu de imagine al lui Marcel Ciolacu, PSD destabilizează țara. Avem ciza sanitară, o criză economică generată de cea sanitară, avem începutul de an șccolar care presupune un efort uriaș din partea profesorilor, părinților.

Vine momentul alegerilor, care trebuie foarte bine pregătit. Mai sunt trei luni până la alegerile parlamentare. Și, din păcate, PSD nu s-a schimbat și își imaginează că dacă vor veni la putere pot controla procesul electoral.

Oricine se uită în jurul domnului Grindeanu și domnului Ciolacu poate să vadă că sunt aceiași oameni care au stat lângă Dragnea, aceiași oameni care au lăsat în urmă prăpăd.

Au în sondaje cu 2 în față. Când ai cu 2 în față și ai avut 5, înseamnă că ai o problemă”,

Acestia oameni care acum vor sa darame un guvern ne-au lasat cu un deficit de 4,6  la suta, cu stocuri zero la sanatate, cu datorii uriase, cu infrastructura la pamant şi cu servicii publice incremenite”, a declarat Raluca Turcan la Realitatea Plus. 

Moțiunea de cenzură „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată” a fost depusă săptămâna trecută. Ludovic Orban a sesizat CCR, după ce PSD a depus a doua moțiune de cenzură împotriva sa și i-a rugat pe social-democrați să aștepte un verdict al judecătorilor constituționali înainte de a dezbate, în Parlament, și a vota moțiunea. Însă, PSD nu ține cont de rugămințile lui Orban și decide ca moțiunea să se voteze luni. Premierul Ludovic Orban spune că o eventuală votare a moţiunii de cenzură înaintate de PSD ar „şubrezi dramatic capacitatea Guvernului de a face faţă provocărilor imense” cu care se confruntă, el arătând că, din punctul de vedere al puterii executive, dezbaterea moţiunii înainte de a se pronunţa Curtea Constituţională nu este în acord cu legea fundamentală. „Cred că Guvernul până la urmă va fi hotărât de români în data de 6 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare”, afirmă Orban.

Preşedintele PSD a anunţat pe Facebook că „Guvernul Orban trebuie să plece”, precizând că moţiunea se va vota pe 31 august.

Citeşte şi Şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, amânată pentru una de partid, legată de moţiune