Marcel Ciolacu: ”E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe listele de candidați să fie alocate femeilor” GALERIE FOTO

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, anunţă că a semnat amendamentele care instituie obligativitatea ca la toate alegerile cel puţin 30% dintre candidaţi să fie femei.

12 mai 2023, 14:31

Marcel Ciolacu a anunțat de marți inițierea unui proiect de lege privind instituirea unei cote de reprezentare de minimum 30% la alegerile locale şi în conducerea corporativă a întreprinderilor publice.

Potrivit președintelui Camerei Deputaților, România are nevoie de expertiza femeilor prin prezenţa lor în eşaloanele tuturor puterilor din stat.

”În România sunt 9,803 milioane de #femei. Deși reprezintă 51.5% din totalul populației, femeile sunt foarte puțin reprezentate în #autoritățile publice locale sau în Parlament.

Un număr mai mare de femei în politică înseamnă ca în primării, consilii locale sau județene, în #Parlamentul național sau în cel European să se discute mai mult despre #problemele femeilor, fie ele mame sau fiice, cadre medicale sau didactice, femei de afaceri sau salariate.

E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe listele de candidați să fie alocate femeilor la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare, cât și în consiliile de administrație ale întreprinderilor publice!

E timpul pentru o schimbare! E timpul pentru #REPREZENTAREECHITABILĂ în funcțiile politice alese!”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Partidul AUR și-a prezentat programul de guvernare. Persoanele publice cooptate în echipa lui George Simion. Printre ele, doi foști candidați la alegerile prezidențiale