Marcel Ciolacu: „Este exclus ca PSD să mai voteze un premier PNL”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară că partidul pe care îl conduce nu va negocia sub nicio formă cu PNL pentru a susţine un guvern liberal minoritar şi cere, din nou, alegeri anticipate.

06 oct. 2021, 21:55
Marcel Ciolacu: „Este exclus ca PSD să mai voteze un premier PNL”

Marcel Ciolacu îl acuză pe preşedintele Iohannis că a plecat din ţară în vârful crizei sanitare şi imediat după căderea guvernului, încercând astfel să tragă de timp în speranţa că impasul politic se va rezolva în absenţa sa, astfel încât Florin Cîţu să rămână premier

„Noi i-am invitat sa semneze motiunea si am avut bunul simt sa le trimit si textul. Ei, dupa ce ca nu au depus intermen, au atacat un singur om. Ma bucur ca a trecut motiunea noastra, care nu a ascuns adevarul, ca si USR a guvernat cot la cot cu PNL.

S-a ajuns la 72% neincredere in actualul guvern. Are dreptate Iohannis, este un stat esuat, dar problema este ca e condus de el de 7 ani. Asa am ajuns n aceasta situatie, cu patru crize, accentuate de un guvern incompetent, care intervine pompieristic, cand romanii nu mai au ce face.

Pe cei din coalitie nu i-a unit niciun program coerent, ci banii si functiile. Noi avem un program si pe termen scurt si pe termen lung. In acest moment nu avem ce face decat sa ne intoarcem la popor, sa hotarasca cine trebuie sa conduca Romania. Cred ca de data aceasta a inteles si domnul Iohannis ca trebuie sa imbrace haina de presedinte si sa faca vointa poporului.

Majoritatile in democratie hotarasc. O majoritate a hotarat cu 281 de voturi ca domnul Citu sa plece. Tot majoritatile hotarasc si de acum incolo. Daca vrem balci politic, cu agende ascunse, domnul Iohannis hotaraste. Noi am venit cu o propunere foarte clara, imbratisata de AUR, sa investim un guvern de specialisti, pe o perioada limitata, ca dupa acest val 4 sa organizam anticipate. Logica este asta, la consultari spunem aceste lucruri. E posibil ca pana la consultari sa se creioneze o astfel de majoritate care doreste anticipate.

Marcel Ciolacu: „Când ai criză, nu pleci din ţară. Când nu ai soluţii, te întorci la popor”

Nu am avut o discutie cu domnul Ciolos, dar ei nu mai pot crea o majoritate, nu au principii comune.

Problemele majore acum sunt in economie si avem economisti de valoare, dintre ei ar trebui numit premierul. Consultari, si in politica, inseamna sa te asezi la aceeasi masa. Marcel Ciolacu si PSD respecta constitutia. Atributul presedintelui este sa numeasca un premier. Daca ai o majoritate, mai mult, impui aceasta desemnare. Atributul premierului este sa numeasca ministrii cabinetului.

Este exclus sa mai votam un liberal in fruntea guvernului. S-a mai vorbit ca suntem blat cu Citu si nu depunem motiunea, am depus-o. Dupa aia au spus ca nu o vom vota, am votat-o toti, cu bilele la vedere. Cat mai pot continua sa minta?”, a declarat Marcel Ciolacu la B1TV.

Preşedintele PSD a afirmat din nou că singura soluţie pentru ieşirea din criza politică, generată de ruperea coaliţiei de guvernare, constă în organizarea de alegeri anticipate, pentru a forma o majoritate parlamentară.

„Haideti sa vedem, in primul rand ce vor romanii. In primul rand, cand ai crize nu pleci din tara, nu dai declaratii intre doua avioane, nu pleci si lasi tara in criza, ca sa tragi de timp, in speranta ca se rezolva de la sine si revine Citu. Cand nu ai solutii, te intorci la popor. Sunt convins ca va exista un guvern stabil.”, a adăugat Ciolacu.

Citeşte şi: Dan Barna dezvăluie ce ministere şi funcţii şi-ar dori USR pentru a reveni la guvernare: „Este cea mai rapidă soluţie pentru ieşirea din criză. Nu vom cere preşedinţia Camerei Deputaţilor”